banner564

Ücretsiz olacak

İmzalanan protokole göre, İskele sınırları içerisinde yer alan piknik alanı belediyenin kullanımına verilecek

Ücretsiz olacak
banner598
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile İskele Belediyesi arasında İskele sınırları içerisinde yer alan piknik alanının İskele Belediyesi’nin kullanımına verilmesiyle ilgili protokol imzalandı.
Yapılan açıklamaya göre, bakanlıkta gerçekleştirilen protokol imza töreni öncesinde bir konuşma yapan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, geçen Cuma günü Belediye Başkanı Sadıkoğlu ve İskele Kaymakamı ile birlikte İskele Piknik alanı olarak bilenen bölgede incelemelerde bulunduklarını kaydetti ve inceleme sonrasında söz konusu alan için proje geliştirdiklerini söyledi.
Dinçyürek, proje kapsamında özelde İskele ama genelde tüm Kıbrıs Türk halkının ve KKTC'ye tatil için gelen misafirlerin ücretsiz girerek piknik yapabilecekleri ve denizden yararlanabilecekleri bir mekanı yaratacaklarını belirtti.
Projenin engelli vatandaşları da kapsadığını ifade eden Dinçyürek : "Engelli vatandaşlarımızın da, piknik yapmaktan tutun da denize rahatça girebilecekleri, her türlü hijyen ortamının sağlanacağı bir projeyi hayata geçireceğiz" dedi.
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da belediyenin sorumluluğunda olmayan alanın kendilerine verilmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.
Sadıkoğlu, söz konusu alan için Pazar günü bir açılış gerçekleştireceklerini de dile getirdi ve açılışa tüm Kıbrıs Türk halkını davet etti.
Protokol imza töreninde Orman Dairesi Müdürü İsa Direk, Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel ile Bakanlık Hukuk Sorumlusu Emine Uzun da hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474