banner564

Elcil’den Benter’e sorular

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Vakıflar İdaresi’nden, bazı duyumlar hakkında açıklama talep etti. KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter’e hitaben yazdığı ve basınla da paylaştığı mektubundaki bazı sorular şu şekilde:

Elcil’den Benter’e sorular
banner598
“Vakıflar İdaresi’ne ait emlak tutup, kira borcu olan Yönetim Kurulu üyeleriniz var mı? Var ise isimleri ve borçları nedir?
Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu eski Başkanı Işılay Arıkan birinci derecede bir akrabasını Vakıflar İdaresi’nde işe aldırttı mı?
Işılay Arıkan’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu dönemde Girne Kalesi arkasında bulunan Vakıflara ait bir arazinin Yakın Doğu Üniversitesi’ne kiralandığı veya verildiği doğru mu? Kiralanmışsa kira bedeli ve şartları nelerdir?
Yakın Doğu Üniversitesi’nin idari binalarının konumlandığı 72 dönümlük arazinin Vakıflara ait olduğu doğru mu? Bu doğru ise hangi şartlarda Yakın Doğu Üniversitesi’ne kiralandığı veya verildiği hakkında bilgi verir misiniz?
Yakın Doğu Üniversitesi ile Vakıflar İdaresi arasında her yıl belli sayıda ihtiyaçlı öğrencinin burslu olarak okutulması ile ilgili bir protokolün olduğu doğru mu? Son 10 yılda bu haktan yararlanarak ücretsiz olarak burs hakkı kazanan öğrencilerin isim listesini paylaşabilir misiniz?

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474