banner564

İsrail terör devletidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Trump'un açıklaması bizim için yok hükmündedir" dedi ve ekledi:

İsrail terör devletidir
banner598
AK Parti Sivas kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Trump'un açıklaması bizim için yok hükmündedir" dedi. Erdoğan İsrail'in bir terör devleti olduğunu söyledi.
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin kararı çok sert sözlerle eleştiren Erdoğan, “Bu İsrail terör devletidir, terör. Kudüs bizim gözümüzün nurudur, Kudüs'ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz”  şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:
“Sözde ileri demokrasinin beşiği ülkelerde, ne yazık ki en temel hak ve özgürlükler fütursuzca katlediliyor. Bizden, bu tabloya sessiz kalmamızı istiyorlar, köşemize çekilmemizi, adaletsizliğe boyun eğmemizi, çocukların kanları üzerine inşa ettikleri zulüm düzenine rıza göstermemizi bekliyorlar, bizden değerlerimizi ayaklar altına alarak teslimiyet yolunu seçmemizi talep ediyorlar. Kardeşlerim, Müslüman, hele de bu Müslüman Türk ise cesur insandır, bu böyle biline.
Trump'un açıklaması bizim için bir yok hükmündedir. Bunun bir kıymeti harbiyesi yoktur. Orayı başkent olarak ilan etmenizin, büyükelçilik binanızı oraya taşımanızın bizim nezdimizde bir kıymeti harbiyesi yoktur. Yok hükmündedir.
Bu İsrail terör devletidir, terör. Kudüs bizim gözümüzün nurudur, Kudüs'ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz. Kudüs'ü işgal ve yağmadan başka hiçbir değeri olmayan bir devletin vicdanına da bırakmayacağız. Hukuk ve demokrasi içerisinde mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.
İstanbulumuzda İslam ülkelerinin liderlerini, hükümet başkanlarını, yetkililerini inşallah olağanüstü bir zirvede bir araya getiriyoruz. Burada belirleyeceğimiz yol haritasıyla bu kararın hayata geçirilmesinin hiç de öyle kolay olmayacağını göstereceğiz.

"Ey Trump senin düştüğün bu yanlışa biz düşemeyiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan kongrenin ardından Sivas İli Toplu Açılış Töreninde konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:
“İslam dünyasının Kudüs konusundaki hassasiyeti bilindiği halde alınan bu karar bölgede zaten sürekli örselenen barışa, huzura, güvenliğe yönelik bir kışkırtmadır. 1947'den itibaren zaten Filistin hep işgale uğramıştır. İsrail bir işgalci devlettir, İsrail bir terör devletidir. Ey Trump senin düştüğün bu yanlışa biz düşemeyiz.
1980 yılında 478 sayılı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin aldığı ve altında Amerika'nın imzası olan belgeye göre, İsrail'in Kudüs'ü başkent ilan etme kararı geçersizdir. Trump, sen 1980'de alınan 478 sayılı bu kararı, tek başına nasıl yok farz ediyorsun? Senin böyle bir yetkin var mı?
 Maalesef 'Müslüman' sıfatı taşıyıp da safları gayet açık olan bu mücadelede, hala zalimlerin yanında yer alanların olması bizi çok üzüyor. Ama kötü örnek, asla örnek olamaz. Biz, doğrunun, iyinin, güzelin, hakkın rızasına uygun olanın peşinde koşacağız. Bu mücadeleyi de zafere ulaşana kadar sürdüreceğiz.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2017, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473