banner564

İsrail’e tepki

Erdoğan, Kudüs'ün, Müslüman karakterine, tarihi dokusuna yönelik saldırılar karşısında direnmeye çalıştığını söyledi

İsrail’e tepki
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de, İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Toplantısı'nın açılış oturumunda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konferansın medeniyet coğrafyasındaki yükseköğretim sorunlarının tartışıldığı, yeni işbirliği imkanlarının geliştirildiği sürecin kapılarını aralayacağına inandığını dile getirerek, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'a ve ekibine konferansı düzenlemeleri dolayısıyla teşekkür etti.
İslam medeniyetinin özünün kardeşlik, dayanışma, bir duvarı oluşturan tuğlalar gibi kenetlenme olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu açıdan yaklaştığımızda kültürel, siyasi, mezhebi veya etnik farklılıklarımız bizim handikabımız değil en büyük zenginliğimiz, en önemli imkanımızdır" diye konuştu. Müslümanların ancak kardeş olduğunu belirten Erdoğan, "Sınırların aramıza girmesine, mesafelerin bizi birbirimizden koparmasına asla izin veremeyiz. Buna karşılık son zamanlarda yaşadığımız hadiselerin ortak kimliğimizi aşındırdığı, aramızda yeni duvarlar, bariyerler ördüğü de bir gerçektir" ifadesini kullandı.

"Kudüs saldırılar karşısında direniyor"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhteşem mimarileriyle kütüphanelerin, camilerin, külliyelerin bir bir yok olduğunu ve yok edildiğini anlattı. Barışın sembolü Kudüs'ün Müslüman karakterine, tarihi dokusuna yönelik saldırılar karşısında direnmeye, ayakta kalmaya çalıştığına dikkati çeken Erdoğan, "Müslümanların mevcut güçsüzlüğünden, parçalanmışlığından cesaret alan İsrail yönetimi her gün yeni bir uygulamayla Kudüs'ün İslami karakterini tahribe yelteniyor" dedi.

Yardımcı doçentlik konusu
Yardımcı doçentliğin kaldırılmasını YÖK Başkanı Saraç'tan ve rektörlerden rica ettiğini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu: "Ülkemdeki rektörlerimizden de ricam var. YÖK Başkanımız ile de bunu konuşuyorum. Allah aşkına şu yardımcı doçentlik olayı nedir? Şunu bir gözden geçirin. Yardımcı doçentlikle ön kesiyoruz. Dünyanın kaç yerinde acaba yardımcı doçentlik var? Ben araştırdığım yerlerde doğrusu böyle bir mekanizma pek görmüyorum. Bunu birileri birilerini oyalamak için yapmışlar. Bu, gerçekten ilmiye sınıfına bir paravan, engel oluşturuyor. Bunu aşmamız lazım ve aşacağımıza inanıyorum. Türkiye'nin Yükseköğretim Sistemi, 184 üniversitesindeki 7,3 milyon öğrencisi, 75 bini doktoralı olmak üzere 150 bin akademisyeni ile güçlü bir yapıya sahip. YÖK'ün ülkemizin bu bilgi ve birikimini İslam ülkelerindeki yükseköğretim sistemleriyle paylaşması gerektiğini de düşünüyorum."

Erdoğan, bakan ve milletvekilleriyle bir araya gelecek
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün kabine üyeleri ve milletvekilleriyle görüşecek. AK Parti TBMM Grup Başkanlığı, milletvekillerine yaptığı duyuruda, bugün saat 11.00'de, Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacak toplantıya tüm bakan ve milletvekillerinin katılmalarını istedi. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Meclis'in tatile girmesinin ardından milletvekillerine seçim bölgelerindeki çalışmalarına yönelik uyarılar yapması, ilçe ve il kongreleriyle yenilenecek parti teşkilatı konusunda da milletvekillerinden görüş alması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474