banner564

İstanbul’da kar keyfi

Uçak seferlerinin iptal olması nedeniyle çok sayıda Kıbrıslı turist adaya dönemedi

İstanbul’da  kar keyfi
banner598
Pelin YÜKSELAY
 Çeşitli nedenlerle İstanbul’a giden yüzlerce Kıbrıslı Türk, uçak seferlerinin iptal olması nedeniyle 
2 günden beri adaya dönemiyor.
   Yoğun kar yağışı sonrasında çektikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşan Kıbrıslı turistlerin adaya dönüş saatleri de bilinmiyor. Kar yağışının hafiflemesi durumunda bugün İstanbul-Ercan arasında bazı seferlerin gerçekleşebileceği bildirildi.
Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul'da yoğun kar yağışı altında. Cuma iş çıkışı çok sayıda kişi yollarda kaldı. Yağışların çarşamba gününe kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Meteorolojiden Eskişehir, Ankara, Çanakkale gibi pek çok ile uyarı var.
İstanbul’daki kar yağışı özellikle Esenyurt, Beylikdüzü, Başakşehir ve Sultangazi ilçelerinde caddeler ve sokaklar beyaza büründü.

Ocak ayı çok soğuk geçecek
Meteorolojinin ardından Bakan Veysel Eroğlu'ndan da kar uyarısı geldi. Bakan Eroğlu, ocak ayının soğuk geçeceğini, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yurdun büyük bölümünde etkili kar yağışı beklendiğini aktardı. Meteroloji ise yurdun batı ve iç kesimlerinde aşırı soğuk hava beklendiğini belirterek 'buzlanma' ve 'don'a karşı vatandaşları uyardı. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre kar yağışının yoğun olarak gece boyu ve Cumartesi günü devam edeceği tahmin ediliyor. Karın 20 cm üzerinde kar örtüsü bırakacağı bekleniyor.
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre kar yağışı ve fırtınanın çarşamba gününe kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

110 cm kar kalınlığı…
İstanbul’da saat 17:00 itibariyle ölçülen kar kalınlıkları ise şöyle belirtildi:

-Çatalca-Subaşı: 110 cm
-Arnavutköy: 60-65cm
-Büyükçekmece, Sultangazi: 55-60cm
-Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, Ggaziosmanpaşa 45-50 cm
-Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy: 40 cm
-Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak:30-35 cm
-Uğur Mumcu, Bahçelievler, Küçükçekmece: 25 cm
-Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe: 20cm
-Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş, Bakırköy: 15-18 cm
-Pendik, Kartal, Tuzla: 10 cm

THY 610 seferini iptal etti
İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları (THY), 6-7 Ocak tarihinde Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapacağı 610 seferini iptal etti.
Atatürk Havalimanı'ndan uçuş yapan Türk Hava Yolları ile yerli ve yabancı havayolu şirketlerinin bilet gişeleri ve kontuarlarında yolcular uzun kuyruklar oluşturdu. Yorulan yolculardan bazıları yerlere yattı. Bu arada THY'nin Dış Hatlar Terminali'nde bulunan CIP Salonu olarak hizmet veren giriş noktasında " İstanbul Lounge" yazısının altında yatan yolcular ilginç görüntüler oluşturdu.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2017, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474