banner564

Sarayda Cenevre zirvesi

Akıncı tarafından bilgilendirilen Talat, “Bu noktaya geldikten sonra bir çöküşün yaşanması çok kötü olacak” derken Eroğlu, “Rumların açıklamalarından sonra çok da umutlu değilim” dedi

Sarayda Cenevre zirvesi
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu Cenevre Zirvesi ve 5 li konferansla ilgili olarak bilgilendirdi ve görüş alış verişinde bulundu.
Cumhurbaşkanlığı’nda dün saat 13.10’da başlayan görüşme yaklaşık 1 .5 saat sürdü.
2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, bir barışın mutlaka Cenevre’den çıkması temennisinde olduklarını ifade etti ve kendi şahsi görüşünün, tarihte ilk defa uluslararası konferansın toplanacak olması da dikkate alındığında bu sorunun mutlaka çözümle noktalanması gerektiği yönünde olduğunu belirtti.
Bu noktada bütün tarafların sorumluluğunu bilmesi gerektiğini ifade eden Talat, bu noktaya geldikten sonra bir çöküşün yaşanmasının çok kötü olacağını belirtti.
Talat, süreci bugüne kadar destekleyenlerin elinden geleni yapması ve olumlu bir sonuç çıkması gerektiğini de vurguladı.
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, Akıncı’nın Cenevre zirvesi öncesinde kendilerine görüşlerini aktardığını, kendilerinin de fikirlerini ortaya koyduklarını belirtti. Zor bir dönem içerisinde olunduğunu ifade eden Eroğlu, özellikle Yunanistan ve Güney Kıbrıs’tan çıkan mesajlar ile söylenen sözlerin kendilerini umutlu olma noktasına taşımadığını dile getirdi.
Eroğlu, “Temennimiz Sayın Cumhurbaşkanı’nın Cenevre’de kendi haklılığımızı en iyi şekilde savunması ve Kıbrıs Türk halkını tatmin edecek bir anlaşmayla dönebilmesi” dedi.
Eroğlu, Güney’den gelen sesleri dinlediği zaman çok umutlu olamadığını, Rum tarafının yine bir ertelemeyle, zamana oynama düşüncesiyle hareket edebileceği düşüncesinde olduğunu belirtti.

Akıncı, Cenevre’ye 25 kişilik heyetle gidecek
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Zirvesi ve Beşli Kıbrıs Konferansı’nın yapılacağı Cenevre’ye bugün gidecek. Akıncı Cenevre’ye gitmek üzere bugün saat 1300’te KKTC’den ayrılacak.
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın 25 kişilik Cenevre heyetinde, Müzakereci Özdil Nami, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Diplomasi ve Avrupa Birliği Özel Danışmanı Erhan Erçin, Siyasi İşler ve Tarih Özel Danışmanı Meltem Onurkan Samani, Cumhurbaşkanlığı Hukuk İşleri Danışmanı Sülen Karabacak, Müzakere Heyeti Üyesi ve Dış İlişkiler Uzmanı İpek Genç, Müzakere Heyeti Üyeleri Aslı Erkmen, Sertaç Güven, Güvenlik Danışmanı Halil Sadrazam, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Danışmanı Ömer Gökçekuş, Mülkiyet Komitesi Üyesi Layık Mesutoğlu, Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ, 1. Derece Kadastro Sorumlusu Ahmet Alemdar, Harita Mühendisi Aslı Oral ve teknik uzmanlar yer alıyor. 
Cumhurbaşkanı Akıncı'ya eşi Meral Akıncı da eşlik edecek. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2017, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474