banner564

İşte gerçek aşk

Antalya’da yaşayan Ümmühan Uysal, diyalize giren 29 yıllık eşi İdris Uysal’a sevgililer günü hediyesi olarak böbreğini verdi

İşte gerçek aşk
banner598
Antalya’da yaşayan Ümmühan Uysal, diyalize giren 29 yıllık eşi İdris Uysal’a sevgililer günü hediyesi olarak böbreğini verdi. Doğum gününde nakil olan Uysal, eşinin böbreğiyle yeniden sağlığına kavuştu.
Antalya’da yaşayan işçi emeklisi 51 yaşındaki İdris Uysal’a, 3 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi kondu. İlaç tedavisi gören Uysal’ın böbrekleri geçtiğimiz yıl tamamen iflas etti. Böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girmeye başlayan Uysal’a 29 yıllık eşi Ümmühan Uysal (48), böbreğini vermek için gönüllü oldu. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’ne başvuran çiftin dokularının birbirine uyduğu belirlendi. Tahlillerin tamamlanmasının ardından nakil için hazırlıklara başlandı. Uysal çifti, nakil için ise, İdris Uysal’ın doğum günü olan 12 Şubat tarihini seçti. Prof. Dr. Ayhan Dinçkan başkanlığındaki ekip tarafından yapılan operasyonla Ümmühan Uysal’dan alınan böbrek eşine nakledildi. Naklin başarılı geçtiğini belirten Dinçkan, çiftin servise alındığını, bir hafta içerisinde de taburcu olacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474