banner564

Kararlılık vurgusu

Erdoğan terör konusunda, “Operasyonlar döneminde bu iş bitecek, başaramazsak yazıklar olsun” dedi

Kararlılık vurgusu
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24'üncü Muhtarlar Toplantısı'nda konuşarak, "Çözüm sürecini ne dedik? Bozdolabına koyduk. Şimdi operasyonlar dönemi. Ne olacak bu operasyonlar döneminde? Bu iş bitecek. Sonuna kadar tüm güvenlik güçlerimizle üzerine üzerine gidiyoruz, gideceğiz. Eğer bunu başaramazsak yazıklar olsun" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 24'üncüsü gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısı'na katıldı. Burada hitap eden Erdoğan, muhtarları kapağına taşıyan bir mizah dergisini eleştirerek "Geçtiğimiz haftalarda bir dergi, güya mizah dergisi, kapağında muhtarlarımızı aşağılayan karikatür yayınlamıştı. Muhtarlarımızın birlik ve beraberlik içinde gösterdikleri tepki üzerine bu dergi son sayısında yine kapaktan özür dilemek zorunda kaldı. Şayet sizler bu densizlere hadlerini bildirmemiş olsaydınız yaptıkları terbiyesizlik yanlarına kar kalacaktı. Bu basit hadise dahi birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın önemini açıkça ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.
Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Erdoğan, "Geldiğimiz nokta ortada. Terörde çok kayıplar verdik. Şu ana kadar 40 bini aşkın insanımız 35 yıldır maalesef bu topraklarda terörün kurbanı oldu. Önce demokratik açılım, dedik. Olmadı. Milli, birlik ve kardeşlik dedik olmadı. En sonunda çözüm süreci dedik, yine istismar edildi. Yine olmadı. Artık bunların hepsi bir kenara çözüm sürecini de ne dedik? Bozdolabına koyduk. Şimdi operasyonlar dönemi. Ne olacak bu operasyonlar döneminde? Bu iş bitecek. Çünkü bu milletin huzuruna kimsenin kast etmeye hakkı yoktur. Sonuna kadar tüm güvenlik güçlerimizle üzerine üzerine gidiyoruz. Gideceğiz. Dayanışma içerisinde inşallah bu işi sürdüreceğiz. Eğer bunu başaramazsak yazıklar olsun. Bunu başaracağız. Bu millet güçlüdür. Bunu başarmaya da muktedirdir. Bu milletin huzuruna kimsenin kast etmeye hakkı yoktur. Bunun üzerinden kimsenin de bir şeyler elde etmeye hakkı yok" açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473