banner564

‘Eşit ortaklık’

Kıbrıs sorununun 2016’da çözümlenmesinin hedeflendiğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, “Liderlerin yapıcı gayretlerini destekliyoruz”dedi

‘Eşit ortaklık’
banner598
 Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda konuşan Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Doğu Akdeniz ve çevresinde son dönemde tanık olunan gelişmelerin Kıbrıs meselesinin daha fazla gecikmeden çözüme kavuşturulmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.
   Liderlerin yürüttüğü müzakere sürecine destek veren ve sorunun ‘siyasi eşitlik’ çerçevesinde çözümlenmesi gerektiğini belirten Davutoğlu şöyle dedi:
   "Kıbrıs meselesinin, adadaki iki halkın siyasi eşitliklerini ve adanın ortak sahibi olmalarını temel alan adil, kapsamlı bir siyasi çözüme kavuşturulması hedefine bağlılığımız devam ediyor, her türlü desteği veriyoruz. En kısa zamanda adadaki kalıcı çözümün tesisini arzu ediyor, adadaki liderlerin bu yöndeki etkin ve yapıcı gayretlerini destekliyoruz. 2016 yılı içinde ulaşılması hedeflenen olası çözümün ilgili tarafların tüm enerjilerini ve samimi gayretlerini ortaya koymasıyla mümkün olabileceğini vurgulamak isterim. Çözüm hedefine ulaşılması Doğu Akdeniz'in bir barış, istikrar ve iş birliği sahasına dönüşmesi için önemli bir adım olacaktır. Bu da baştaKıbrıs'taki iki taraf olmak üzere ilgili tüm taraflar ile genel olarak uluslararası toplumun ve Avrupa Konseyi'nin de menfaatinedir."
   "Avrupa'nın geleceğini, Avrupa'nın önündeki bu zorlu sınamalar değil, bu sınamalara nasıl yanıt verdiğimiz belirleyecektir." diyen Davutoğlu, temel değerleri tehdit eden bu sınamalar karşısında, yine temel değerlere sahip çıkarak yanıt verilmesi gerektiğini vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474