banner564

Kendisini yıpratabilir

Başbakan Yardımcısı Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın izleme heyetine ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi:

Kendisini yıpratabilir
banner598
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzleme Heyeti’ne ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Erdoğan'ın, bu açıklamalarla hükümeti değil kendisini yıpratabileceğini belirten Arınç, sorumluluğun hükümette olduğunu söyledi. Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösterdi: "Kendisini çok seviyoruz ama ekranlarda yaptığı açıklamalar kendisi için yıpratıcı olabilir. Tepki göstermek yerine hükümetin sorumluluğunu bilerek açıklamalar yapmasını saygıyla rica ediyorum" dedi.

“Ülkeyi yöneten hükümettir”
Arınç'ın açıklamalarından satır başları şöyle: “Özlerini yorumlayacak, eksik fazla konuşacak durumda değiliz. Bunu nezaketsizlik olarak kabul ederim. İzleme Komitesi 5-6 kişi olacak denildi. Bunlar daha önce Akil Adamlar olarak görev yapmışlardı. TBMM'de geçen sene terörün sona erdirilmesi ismiyle kanun çıktı. Hükümetimiz bu kanunu uygulamak zorundadır. Çözüm süreci konusunda bugüne kadar atılan adımların bir noktası da İzleme Heyeti'nin oluşturulmasıdır. Hükümetimiz bunu uygun görmektedir. Kimin hangi görevleri yapacağı konusunda bir yol haritamız mevcuttur. Ülkeyi yöneten hükümettir, sorumluluk da hükümettedir.

“Erdoğan her şeyi çok iyi bilmektedir”
Bugün yapılanlardan, yarın geleceğimiz noktadan Sayın Cumhurbaşkanımızın habersiz sayılması mümkün değildir, her şeyi çok iyi bilmektedir. Milli Güvenlik Kurulu’nu ne zaman emretmişse kendisine bilgi sunulmaktadır. Çözüm sürecinde aktör olan bakan arkadaşlarımız tarafından kendilerine arz edilmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473