banner564

Konu yargıya taşınacak

Doğu ve Güneydoğu bölge baroları, Cizre'de 1 değil 23 sivil öldürüldüğünü iddia etti

Konu yargıya taşınacak
banner598
Doğu ve Güneydoğu bölge baro başkanları, 9 gün sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre'ye giderken şoke olduklarını ifade ederek, "Gördüğümüz vahşet, değil günümüz dünyasında Ortaçağ'da bile bu görüntülere rastlamadık." dedi. İlçede öldürülen sivilin 1 değil 23 kişi olduğunu da öne süren baro başkanları, "Kolluk görevini yapacak ama bunu yaparken 150 bin insanı cezalandırmak zorunda değil. Cizre’de devletin ajanları hukukun dışına çıkmıştır. Bu çatışmalı ortamın kimseye faydası olmayacak." görüşünü dile getirdi.
Doğu ve Güneydoğu bölge baro başkanları yeniden başlayan çatışmalı süreç ve Cizre’de 9 gün süren sokağa çıkma yasağını konuşmak üzere Batman’da toplandı. Bir otelin toplantı salonunda bir araya gelen baro başkanları, sokağa çıkma yasağının 9 gün boyunca devam ettiği Cizre’de bu süre boyunca başta yaşam hakkı olmak üzere çok ağır ihlallerin yaşandığı, aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların da olduğu 23 kişinin yaşamını yitirdiği, sağlık, beslenme, elektrik, su ve iletişim gibi günlük yaşamın devamı için gerekli ihtiyaçların karşılanamadığı, birçok evde ağır hasarların meydana geldiğini belirtti.
Batman Baro Başkanı Ahmet Sevim, yasağın kalktığı ilk gün olması nedeniyle barolarla birlikte insan hakları kuruluşları ve çeşitli STK’ların da akın ettiği şehirde, yaşanan ihlallerin tespitinin uzun zaman alacağı, baroların ilgili kurumlar ile birlikte olayları bütün yönleriyle ortaya çıkarılması ve yargıya taşınması için hazırlık yapıldığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 08:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474