banner564

Fizyoterapistler yasa istiyor

Muhtaroğlu, ülkedeki sağlık sisteminin kendilerini geriye götürdüğünü iddia etti

Fizyoterapistler yasa istiyor
banner598
Dünya Fizyoterapistler Günü, Özel Ankara Güven Hastanesi ve Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği işbirliğinde düzenlenen “Onkolojide Fizyoterapi Yaklaşımları” konulu panelle kutlandı.
Panelde yaptığı konuşmada, daha kaliteli, bilimsel ve dünya ölçeğinde hizmet vermek için uğraş verdiklerini ifade eden Fizyoterapistler Birliği Başkanı Musa Muhtaroğlu, ülkedeki sağlık sisteminin kendilerini geriye götürdüğünü iddia etti.
Birlik ve meslek yasalarının yıllardır verdikleri uğraşa rağmen geçmemsinin siyasilere olan güvenlerini azalttığını ifade eden Muhtaroğlu, her yıl kendilerine verilen vaatlerin yerine getirilmediğini ifade ederek, taleplerini yeniledi, birlik ve meslek yasalarının geçmesini istedi.
Konuşmaların ardından geçilen “Onkolojide Fizyoterapi Yaklaşımları” konulu panelde Güven Hastanesi Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz Yamaç, “Onkolojide Komplikasyonlar ve Lenf Ödemin Önemi”, Abant İzzet Baysal Üniversitesi FTR Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Yeşim Bakar, “Fizyoterapide Lenf Ödem Uygulamaları ve Önemi” konusunda, Güven Hastanesi Fizyoterapi Birim Koordinatörü Prof. Dr. Gül Baltacı “Kanserli Hastada Fiziksel Aktivite ve Egzersiz” ve “Rehabilitasyonda Yeni Yaklaşım; Lokomat Eğitimi” konularında, Güven Hastanesi Fizyoterapi Birim Sorumlusu Fzt. Gülin Bağırsakçı ise “Palyatif Dönemde Fizyoterapi” konusunda sunum yaptılar.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474