banner564

‘İşgal yaralandı’

Rum Tiyatrosu’nun 41 yıl aradan sonra Salamis’te sahne alması güneyde geniş yankı yarattı

‘İşgal yaralandı’
banner598
   Rum Tiyatro Örgütü’nün Cuma günü Salamis Antik Tiyatrosu’nda “Hippolytus” adlı oyununu sahnelemesi Rum basınında da yankı buldu.
   Politis gazetesi Rum Tiyatro Örgütü’nün 41 yıl aradan sonra Salamis Antik Tiyatrosu’na geri döndüğünü yazdı.
   Rum Tiyatro Örgütü ve Mağusa Suriçi Derneği (MASDER) işbirliğinde İki Toplumlu Kültür Teknik Komitesi himayesinde gerçekleştirilen oyunun açılış konuşmasını üç dilde Yannis Tumazis ve Serdar Atai’nin yaptığını kaydeden gazete, oyunu 3 bin 500’den fazla katılımcının izlediğini belirtti.
    Fileleftheros gazetesi “Salamis’in İşgali ilk yarayı aldı” başlıklı haberinde, Rum Tiyatro Örgütü’nün Salamis’te “ev sahibi” olduğunu yazdı.
   Simerini gazetesi ise haberi “ ‘Hippolytus’ Tepkilere Rağmen İşgal Bölgesine Gitti… Performansı Yaklaşık 3 bin 800 Kişi İzledi” başlıklarıyla verdi.
   Öte yandan Alithia gazetesi “Salamis’te Performans… Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler Barış Mesajı Verdi” başlıklarıyla verdiği haberinde, “Mağusa Kentimiz İnisiyatifi”nden Pavlos Yakovu ve MASDER Başkan Yardımcısı Serdar Atai’nin tiyatroyla ilgili değerlendirmelerini aktardı.
   Habere göre Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumların barış mesajı verdiğini söyleyen Yakovu, kültürün de insanları birleştiren bir araç olduğuna işaret etti.
   Atai de, çok güzel bir gece geçirildiğini belirterek, organizasyonla ilgili çok iyi tepkiler aldıklarını söyledi.
   Haravgi gazetesine göre Rum Tiyatro Örgütü Başkanı Yannis Tumazis ise “Salamis Antik Tiyatrosu’ndaki Hippolytus’ oyunu, kültürün, Kıbrıs’ın tarihinde yeni bir başlık yaratma güç ve ruhunun olduğunu ortaya koydu” dedi.
    Örgüt için çok önemli bir gece olduğunu ifade eden Tumazis, insanların organizasyona yanıtının heyecan verici olduğunu belirtti.
   Tumazis, İki Toplumlu Kültür Teknik Komitesi tarafından üst düzey kültürel etkinliklerin gerçekleştirilmesinde önemli bir adımın atılmış olduğu değerlendirmesinde de bulundu.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 08:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473