banner564

“Medeniyet onlarsız inşa edilemez”

Başbakan Davutoğlu: Eğer kadınlara bir ayrımcılık yapılacaksa bu daima pozitif ayrımcılık olacaktır. Negatif ayrımcılık olmayacaktır dedi

“Medeniyet onlarsız inşa edilemez”
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Eğer kadınlara bir ayrımcılık yapılacaksa bu daima pozitif ayrımcılık olacaktır. Negatif ayrımcılık olmayacaktır" dedi. 
Davutoğlu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca bir otelde düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Kadın" konulu programda, Anadolu topraklarında oluşan geleneğe dikkati çekti. 
"Anadolu topraklarını bize vatan kılan o kutlu öncü nesil 12'nci, 13'üncü yüzyılda 'Ahiyan-ı Rum', 'Bacıyan-ı Rum' dedi. Yani 'erkekler' olarak tanımlamadı. Sadece Ahiyan-ı Rum demedi" ifadelerini kullanan Davutoğlu, Horasan erenlerinin Anadolu'ya gelip, buraları vatan kıldıklarında Ahiyan-ı Rum ile Bacıyan-ı Rum'u yan yana zikrettiklerini anlattı.
Davutoğlu, "Ahi ocaklarında bacılar da ahiler de kardeşler olarak çalıştılar ve bu toprakları bize vatan kıldılar. Yani erkek üstünlüğüne dayalı geleneksel kültür diye konuşanların, Anadolu'yu vatan kılan Bacıyan-ı Rumları tek tek görmeleri, onlar üzerinde inşa edilen kültürü anlamalarını bekliyorum" diye konuştu.
Dünyada hiçbir sosyal kültürün, kadın katkısı olmadan hayata geçmediğini vurgulayan Davutoğlu, hiçbir medeniyetin kadını ihmal ederek ya da dışlayarak inşa edilemediğini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473