banner564

Mega kent kabus yaşadı

İstanbul’u etkisi altına alan şiddetli yağış ve fırtına; boğaz köprülerini salladı, kara ve hava trafiğini felç etti, iletişimi durdurdu

Mega kent kabus yaşadı
banner598
İstanbul'da şiddetli yağış nedeniyle göz gözü görmedi. Bir çok noktada trafik durma noktasına geldi. Hava nedeniyle boğaz köprüleri sallandı. Atatürk Havalimanı'nda bütün uçuşlar bir süreliğine durdu.
İstanbul'da  fırtınanın başlamasıyla  pek çok noktada vatandaşlar televizyon yayınlarını izleyemedi. Kentte  internet bağlantılarında da sorun yaşandı.
 Megankentte şiddetli yağış ve  fırtına nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar geçici olarak durduruldu.  Havalimanı üzerinde etkili olan "elektrik yüklü  bulut" nedeniyle uçuşlar geçici olarak askıya alındı. 
Şiddetli yağış Silivri'de çok etkili oldu. Fırtına sahildeki ağaçları ortadan ikiye ayırdı.

 Alt geçit suyla doldu
 Pendik’te şiddetli yağış sonrası Yusuf Ziya Zülfikar Alt Geçidi suyla doldu. Sürücüler, suyla dolan alt geçitte ilerlemekte güçlük çekti. Şiddetli yağış sonrası istinat duvarının deliklerinden su fışkırmaya başladı. Bu sırada alt geçidin üstünden dökülen yağmur sularıyla birlikte şelaleyi andıran görüntüler ortaya çıktı.

Metooroloji uyarıyor
İstanbul’da yaşanan  olağanüstü hava koşulları nedeniyle meteooroloji uzmanları vatandaşları dikkatli davranmaları  konusunda sık sık uyardı. Öte yandan kentte havanın kararmasıyla birlikte yoğunlaşan trafik nedeniyle bazı bölgelerde de zincirleme trafik kazaları meydana geldi.

İzmir hazırlıksız yakalandı
Öte yandan, Kış mevsiminin kurak geçtiği İzmir’de, yaz aylarında da hava sıcaklıkları yüksek seyretti. Özellikle son günlerde nemin de etkisini göstermesiyle bunaltıcı günler geçiren İzmirliler, öğle saatlerinde sağanak halinde yağan yağmur sürprizi yaşadı. Birden bastıran yağmura hazırlıklı olanlar, şemsiyeleri sayesinde ıslanmaktan kurtuldu. Ancak yazlık giysileriyle yağmura yakalananların ise, korunmak için koşmaktan ve kapalı alanlara girmekten başka çareleri kalmadı. 

İstanbul gibi olmasa da
Yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda, sürücüler de kaza yapmamak için trafikte dikkatli seyrettikleri gözlendi. Buca, Bornova başta olmak üzere bazı semtlerde de kısa süreli dolu etkili oldu. Bazı yerlerde de küçük çaplı su baskınları yaşandı.

Yardım etmek isterken canından oldu
Öte yandan, İzmir'in Konak İlçesi'ne bağlı Boğaziçi Semtinde kaza yapan bir araca yardım etmek isteyen üç gençten 16 yaşındaki Ümit Özcan, tam bu sırada caddeden şiddetle akan sel suyuna kapılıp başka bir aracın altına sıkıştı. Boğaziçi Caddesi numara 170 önündeki olayda talihsiz genç boğularak yaşamını yitirdi.   

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2014, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474