banner564

MHP’den zeytin dalı

Oktay Vural, Türkiye'nin çok kritik süreçten geçtiğini belirterek, yeni bir toplumsal uzlaşmaya ihtiyaç olduğunu kaydetti

MHP’den zeytin dalı
banner598
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye'nin çok kritik süreçten geçtiğini belirterek, "Sahip olduğumuz vatanın, devletin ve mensubu olduğumuz milletin değerlerine sahip çıkacak, merkez değerler ekseninde yeni bir toplumsal uzlaşmaya ihtiyaç var. Bu gelişmeler istikametinde milletimizi uyarmaya ve milletimizin iradesinin MHP'yi iktidara getirecek şekilde oluşmasına yönelik çalışmalarımızı hızlandırdık" dedi. Vural, MHP Sivas İl Başkanlığında düzenlendiği basın toplantısında, Sivas'ta bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Türkiye'de devlet içinden devlet çıkartmak isteyenler olduğunu savunan Vural, "Herkes aklına başına almalıdır. Bu devletin ve milletin kendisine kurşun sıkan, insanlarımızı katletmiş bir terör örgütüyle bir gelecek planlamasını yapması züldür" dedi.
Vural, "Biz yedi düvelin yapmış olduğu planlara karşı dimdik ayakta durmuşken, bugün geldiğimiz bu noktada eğer PKK terör örgütüyle Türkiye'nin geleceği düşünülüyorsa, planlanıyorsa Sivas'tan haykırıyorum; başta Sivaslılar olmak üzere milletimiz, bu planı, projeyi yapanların başına geçirir" ifadelerini kullandı.

  "Devletimizin üzerinde ameliyat yaptırmayız"
"Çözüm ve müzakere taslağı olarak Kandil'in, Hatip Dicle'nin, İmralı'nın bildiği metni buradan, Sivas'tan haykırıyorum" diyen Vural, şunları söyledi:
"Milli Kurtuluş Savaşımızdaki iradeyi ortaya koyan, Sivas Kongresinin yapıldığı bu tarihi ve kadim şehirde ilan ediyorum ki eğer yüreğiniz varsa gelip burada PKK ile yaptığınız bu çözüm ve müzakere taslağının detaylarını açıklayın. Milletten neyi saklıyorsunuz, Türkiye'yi nereye götürüyorsunuz? Kiminle kime ne biçiyorsunuz, hangi ameliyatları yapıyorsunuz? Devletimizin ve milletimizin üzerinde ameliyat yaptırmayız. Sivas'ın ötesi de berisi de her yerde bizim için Sivas'tır. Herkes aklını başına alsın."
Türkiye'nin iç ve dış politikada çok önemli risklerle karşı karşıya olduğunu savunan Vural, ülkede otorite boşluğu olduğunu iddia ederek, "Hem Sayın Cumhurbaşkanına hem Başbakana sesleniyorum; milletin size hukuk çerçevesinde verdiği yetkileri ve bu makamları millet için kullanınız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2014, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474