banner564

Ne güzel dünya!

Edirne Belediyesi çalışanları, maaşlarına yapılacak zamma kendileri karar verdi

Ne güzel dünya!
banner598
Edirne Belediyesi ve Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) arasındaki toplu iş sözleşmesi ek protokolü görüşmelerinde, işçiler maaş zammını kendileri belirledi. 
Edirne Belediyesi'nde düzenlenen toplantıda, Belediye Başkanı Recep Gürkan, 31 Aralık 2015'e kadar geçerli olan toplu iş sözleşmesiyle belirlenen maaşlarda yapılacak iyileştirme oranını görüşmek için çalışanlarla bir araya geldi. 
Çalışanların kararıyla mayıs ayında Tüm Yerel-Sen'e geçildiğini ve toplu sözleşmedeki maaşların iyileştirilmesine ilişkin ek protokol imzalandığını ifade eden Gürkan, sendika ile görüşmeler sırasında rakamın belirlenemediğini anlattı. 
Gürkan, maaş zammını çalışanların belirleyeceğini ifade ederek, "Bir iş yerinde öncelikle çalışanları memnun etmek gerekir. Çalışanlar yaptığı işe inanarak sarılırsa daha çok başarılı sağlanır. Şunu da göz ardı etmemek gerekir; her yerde çok çalışan, normal çalışan, az ve hiç çalışmayanlar vardır. Çok eski bir sendikacı olarak, 'Ben sendikalıyım' diyen herkesin çalışma hayatında arkadaşlarına ve bütün topluma örnek olması gerekir" diye konuştu.

Çalışanlar üst limitten zam istedi 
Çalışanlar adına söz alan Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürü Aydın Baskak, maaşlara üst limitten zam yapılmasını istediklerini söyledi. Edirne Belediyesi'nde çalışan 335 memur ve 60 kadrolu işçi de Baskak'ın talebini onayladı. 
Çalışanların talebinin kabul edilmesi üzerine, Gürkan ve Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Doğan Koç, maaşlara brüt 753 lira zam yapılmasını öngören protokolü imzaladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473