banner564

“O dağlar temizlenecek”

Dağlıca’daki saldırıda 16 askerin şehit olduğunu açıklayan Davutoğlu, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti

“O dağlar temizlenecek”
banner598
"Şehit verdiğimiz 16 kahraman kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu kürsüye vurarak "O dağlar, o teröristlerden temizlenecek. Ne olursa olsun temizlenecek. Bu ülkenin dağları, ovaları, yaylaları, şehirleri teröristlere terk edilmeyecek" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Güvenlik birimlerimiz bugün itibarıyla sabahleyin Özel Kuvvetler ve komando birlikleriyle takviye edilerek bu derin vadide bulunan karayolu üzerindeki alanı kontrol altına aldı ve dün akşama doğru yaşanan çatışmalarda şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşıldı ve tahliye edildi" dedi.
Başbakan Davutoğlu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesimindeki terör saldırısına ilişkin Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, sözlerine, "Son terör operasyonları vesilesiyle vatanın birliği, beraberliği ve Türkiye'nin onuru için kahramanca mücadele veren ve kanlarını vatan için döken bütün şehitlerimize, son olarak da dün Dağlıca'da şehit verdiğimiz 16 kahraman kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine taziyelerimi arz ediyorum" diyerek başladı.

“Türkiye büyük bir sınavdan geçiyor”
Türkiye'nin son günlerde büyük bir sınavdan geçtiğini belirten Davutoğlu, "Kuzey Irak ile şehirlerimiz arasında özellikle lojistik koridorları barındıran Hakkari bağlamında söylüyorum, şehre mücavir alanlarla kırsal kesim arasındaki bölgeye dönük operasyonlar kademeli bir şekilde artırılarak sürdürülmüştür. Ayrıca diğer şehirlerimizin etrafındaki mücavir alanlarda ve kırsal alanda da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ilgili bütün güvenlik birimlerimiz çalışmalarını sürdürmüşlerdir. Dün gerçekleşen operasyonlar 2 Eylül'de başlamış ve o tarihten itibaren Yüksekova ve civarındaki kırsal kesimde terör örgütünün yuvalandığı mevzilere dönük olarak çok kapsamlı bir operasyon yürütülmüştür" ifadelerini kullandı.

“Her kesim omuz omuza vermeli…”
Teröre karşı birlik ve beraberlik çağrısı yapan Davutoğlu, "Hangi ülke terör saldırısına muhatap olmuşsa toplumun her kesimi teröre karşı omuz omuza vermiştir. Bugünlerde aradığımız, arzu ettiğimiz, alanda kahramanca çarpışan askerlerimizin görmek istediği tek şey, terörle mücadele konusunda milletimizin her kesiminin omuz omuza vermiş olmasıdır" dedi.

16 asker şehit oldu 6 asker yaralandı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında 16 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yapılan açıklamada, Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması için dün yürütülen operasyonda daha önceden bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesiyle 2 zırhlı aracın ağır hasar gördüğü belirtilerek, "Araçlarda bulunan kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman 6 silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine halihazırda devam edilmektedir" bilgisine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2015, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474