banner564

Hekimler grev yaptı

Acil sağlık hizmetlerinin yetersizliğine dikkat çekildi

Hekimler grev yaptı
banner598
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ) ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), acil sağlık hizmetlerinin yetersizliğine ve hekim eksikliğine dikkat çekmek, hekime şiddeti kınamak amacıyla Gazimağusa ve İskele bölgesindeki 6 sağlık ocağında dün 10.00-12.00 saatleri arasında uyarı grevi yaptı. 
TIP-İŞ ve KTTB, Dipkarpaz, Mehmetçik, Yeni Erenköy, Geçitkale, Serdarlı, İskele sağlık merkezleri ve Maraş Semt Polikliniği’nde yapılan grevin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 
Basın toplantısında yapılan ortak açıklamada grevin amaçları şöyle sıralandı; 
“Devlet eliyle yürütülen hekimleri değersizleştirme ve itibarsızlaştırma politikalarının bir sonucu olan hekime şiddeti kınamak, birinci basamak ve acil sağlık hizmetlerinin yetersizliğine dikkat çekmek, dayanılmaz boyutlara ulaşan hekim kadro eksikliklerini işaret etmek, devletin daha az sayıda hekimle daha az ücretlerle daha çok iş yaptırma baskısını protesto etmek…”
Açıklamada, birinci basamak sağlık hizmetlerinin koruyucu, tedavi edici ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini kapsadığı, bu hizmetlere ayrılan finansman, alt yapı ve insan iş gücünün yeterli olması gerektiği kaydedildi. 
Lefkoşa’da ortaya çıkan acil bir duruma nasıl müdahale ediliyorsa Yeşilırmak ve Dipkarpaz’da da aynı hızda, aynı özenle yaklaşılması gerektiği belirtilen açıklamada, sağlık ocaklarının insan iş gücü ve alt yapı eksiklikleri nedeniyle koruyucu sağlık hizmeti ve birinci basamak sağlık hizmeti vermek konusunda sıkıntılar yaşadığı kaydedildi. 

Özkardaş: Sağlıkta şok eylemler başlayacak
Öte yandan Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) “sağlıkta yaşanan sistemsizlik ve kadro eksikliğindeki sıkıntıların iş yükü artan ebe ve hemşireleri artık isyan noktasına getirdiğini” belirtti. Sendika, sorunların çözümü için hemen adım atılmazsa önümüzdeki haftadan itibaren sağlıkta şok eylemler başlatacaklarını bildirdi.
Sendika Başkanı Mehmet Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, yeni açılan bir çok sağlık ocakları ve sağlık merkezleri, Girne Akçiçek’teki Diyaliz Merkezi’nin, hemşire istihdamı yapılmadan ve mevcut hemşirelerden aktarmalar yapılarak hizmet vermeye çalıştığını kaydetti

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474