banner564

Zorluklar birlikte aşılacak

Sağlık Bakanı İzbul, Fizyoterapistler Birliği’ni kabul ederek sorunlarını dinledi

Zorluklar birlikte aşılacak
banner598
Sağlık Bakanı Salih İzbul, 8 Eylül Fizyoterapistler Günü dolayısıyla Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği’ni kabul etti.
Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, kabulde konuşan Bakan İzbul, sağlıkta yeniden yapılanma adına ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını kaydederek, “Bilindiği gibi Genel Sağlık Sigortası Yasası ve buna bağlı diğer yasalar, hükümet programında 9 aylık bir zamana takvimlendirildi. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
İzbul, Fizyoterapistler Birliği meslek yasasıyla bu alanda yaşanan pek çok sıkıntının da aşılacağına inandığını belirtti.
Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği Başkanı Musa Muhtaroğlu, İzbul’a yeni görevinde başarılar dileyerek, meslek yasalarının henüz hayat bulmamasından dolayı yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti. 
Yasanın hayat bulmasının kendileri için hayati bir öneme sahip olduğunu da kaydeden Muhtaroğlu, sürekli sayısı artan fizyoterapistler ve mesleği yasa dışı yapanların yasa altında disiplin altına alınabileceğini ifade etti.

İzbul Ankara’ya gidiyor
Öte yandan Sağlık Bakanı Salih İzbul, TC Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun davetlisi olarak Ankara’ya gidiyor.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bugün saat 21.30’da beraberindeki bir heyetle Ankara’ya gidecek Bakan İzbul, yarın saat 11.15’te Türkiye Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ile görüşecek.
Ankara’da Sağlık Bakanlığı ana binasında gerçekleştirilecek görüşmede, iki ülkenin sağlık alanındaki işbirliğine ve sağlıkta yeni açılımların hayata geçirilmesine ilişkin işbirliği konuları ele alınacak. 

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473