banner564

Öğrencilere anılarını anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin de mezun olduğu Kasımpaşa'daki Piyalepaşa İlkokulu'nu ziyaret ederek, yeni eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı

Öğrencilere anılarını anlattı
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin de mezun olduğu Kasımpaşa'daki Piyalepaşa İlkokulu'nu ziyaret ederek, burada düzenlenen yeni eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı. 
Konuşmasında, birinci sınıfın ilk dönemini Kadı Mehmet İlkokulu'nda, 4,5 yıl da Piyalepaşa İlkokulu'nda okuduğunu dile getiren Erdoğan, okuldan Kaptanpaşa'daki evlerine yaya gidip geldiğini anlattı. 
Erdoğan, ilkokuldan mezun olduktan sonra İstanbul'da bir tane olan imam hatip okuluna gittiğini ifade ederek, "Ama imam hatip mezunlarını üniversiteye almıyorlardı. Aynı dersleri okuduğumuz halde bize 'Gideceksin imtihana gireceksin' dediler. Bu sefer gittik Eyüp Lisesi'nden 'lise fark' adı altında okuduğumuz derslerden tekrar imtihan olduk ve Eyüp Lisesi'nden ikinci diploma alarak İktisadi ve Ticari İlimler'e geçtik. Bütün bu engeller, daha sonra aynı şekilde devam etti" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Piyalepaşa İlkokulu'nun 950 öğrencisiyle yola devam ettiğini kaydederek, öğrencilere "Azmedeceksiniz, inanacaksınız ve yarınların Türkiyesinde inşallah sizler önemli görevlere geleceksiniz. Yılmayacaksınız, usanmayacaksınız. Bileceksiniz, bir kere azmettin mi Allah'a tevekkül et gerisine karışma" şeklinde seslendi. 
Açılış törenine eşi Emine Erdoğan ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, okulun girişinde öğrenciler tarafından çiçek sunuldu. Erdoğan da kendisine çiçek veren öğrencilere, satranç takımı hediye etti. 

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474