banner564

Olumlu bir hava esti

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  erken seçim kararını değerlendirdi:

Olumlu bir hava esti
banner598

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim kararıyla ilgili yaptığı açıklamada gündemlerinde olmasa da verilen kararın olumlu bir hava estirdiğini söyledi. 

   Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 150. Yıl Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "24 Haziran'da erken seçimi gerçekleştirelim istedik. Ciddi bir heyecanın, olumlu bir havanın ülkemde estiğini görüyorum” dedi. 
   “Aslında kendi gündemimizde bu durum olmamasına rağmen yapılan çağrıya icabetle tarihte mutabık kaldık” diyen Erdoğan, “Biz seçimleri büyük ve güçlü Türkiye için yeni bir çıkış olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

Neden 24 Haziran
   Erdoğan şunları söyledi: 
   "15 Temmuz darbe girişimi milletin kahramanlığıyla başarısızlığa uğradı. Yenikapı'da Türkiye tarihinin en kalabalık mitingi yapıldı. 16 Nisan'daki halkoylamasında yönetim sistemi değişikliği gerçekleşti. Anayasa değişikliği 3 Kasım 2019'daki seçimlerle yürürlüğe girmesi öngörülüyordu. Biz siyasi hayatımız boyunca seçim sürelerinin sonuna kadar kullanılmasından yana olmuştuk.
    İç ve dış siyasi askeri ekonomik gelişmelerin seyri bize bu süreyi mevcut süreyle devam ettirmemizin ciddi maliyetleri olacağını gösterdi. Benim 1,5 yılım daha var. Bu makamın hırslısı olsak 1,5 yıl daha devam edebilirdik. İki de bir hodri meydan diyorsunuz, buyurun meydan demek durumunda kaldık. Erken seçim lafını asla telaffuz etmiyorduk. Artık bu adımı atalım dedik. Bahçeli ile oturduk, meseleleri değerlendirdik. Arkadaşlarımızla da yapılan istişareler sonucu 24 Haziran'da erken seçimi gerçekleştirelim istedik.”

Olumlu havanın estiğini görüyorum
   Ciddi bir heyecanın, olumlu bir havanın estiğini gördüğünü ifade eden Erdoğan, “ Aslında kendi gündemimizde bu durum olmamasına rağmen yapılan çağrıya icabetle tarihte mutabık kaldık. Şu anda bu durumla beraber YSK da yol haritasını hazırlıyor. Bizler de hazırlıklarımızı yapacağız. YÖK'le hemen görüştük, üniversite giriş sınavını 1 hafta öteleme imkânı bulduk” şeklinde konuştu.
   Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “24 Haziran'dan sonraki dönemde bir başka Türkiye'yi inşa ve ihya edeceğiz. Geçiş dönemi olması suretiyle pek çok bürokrat farklı hesaplarla sorumluluk almaktan çekinmiştir. Bu kararla aynı zamanda ülkemizle ilgili senaryoları alt üst ettik. 24 Haziran'ı bir çeşit depreme hazırlık faaliyeti olarak görüyorum. Depremin yıkıcı etkilerine karşı hazırlık yapmış olacağız. Biz seçimleri büyük ve güçlü Türkiye için yeni bir çıkış olarak görüyoruz." 

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2018, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473