banner564

“Otur oturduğun yere”

Erdoğan, IBY’nin anlamsız bir şekilde başlattığı bağımsızlık girişimiyle adeta kendini ateşin ortasına attığını söyledi ve Barzani’ye seslendi:

“Otur oturduğun yere”
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu. Tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de şifa temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polis Amirleri Eğitim Merkezi'ndeki eğitimlerini tamamlayarak göreve başlamayı hak eden bin 859 komiser yardımcısını tebrik etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ta yaşananlara da değinerek, "Suriye ve Irak'ta yaşanan hadiseleri, bu ülkeler üzerinde yapılan hesapları Türkiye'den bağımsız olarak görmüyoruz. Eğer Türkiye konusundaki niyetler gerçekleşmiş olsaydı, zaten şu anda Suriye ve Irak başta olmak üzere tüm bölgemizde başka şeyler konuşuluyor olurdu. Bizim bozduğumuz oyunlar sebebiyle sürekli yeni senaryolar üretiliyor ve tedavüle sokuluyor" dedi. 

“Irak’taki durum üzüntü verici”
Kuzey Irak'ta ortaya çıkan son durumun üzüntü verici olduğunu ancak üzerinden gelinemeyecek bir mesele olmadığını ifade eden Erdoğan, "Birlikte hareket etmeyi sürdürmemiz halinde çok daha güzel neticeler elde edebileceğimiz Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi anlamsız bir şekilde başlattığı bağımsızlık girişimiyle adeta kendini ateşin ortasına atmış bulunuyor. Kim senin bağımsızlığını kabul ediyor?'' ifadesini kullandı. 

“Bazı yerde ayrı düşüyoruz”
İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerden bile Kosova'nın bağımsızlığını halen tanımayan ülkeler olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti: "Bazı yerde bütünleşiyoruz bazı yerde ayrışıyoruz. Kosova Müslüman halkının yüzde 90'ını aşkın kesimi Müslüman. Yok işte şurda şu var ondan dolayı sıkıntıya düşeriz. Onun için şu anda mümkün değil. Bu tür böyle saçma sapan bahanelerle karşımıza çıkanlar var. Şimdi Kuzey Irak'ta da otur oturduğun yerde işte. Kuzey Irak yerel yönetimi başındasın. Para, pul her şey var. Petrolün var rahat dur. Neymiş? Bağımsız devlet olacakmış. 350 kilometre sınırın var bizimle bunu konuştun mu? Yok. İran'la konuştun mu? Yok. Federal devletle konuştun mu? Yok. Öbür tarafta Suriye'de şu anda zaten içeride savaş var. Orayla mutabık mısın? Yok. 

“Biz bunları çok gördük”
Nasıl sen geliyorsun da böyle bir adım atıyorsun? İşte devlet yönetmek öyle bir aşiretin reisi olarak bu işi çözmekle olmuyor. Şimdi oradan hareketle herhalde kendisine de bu konuda ciddi teşvikler oldu. Bu oyuna gelerek adımı atmış bulunuyor. Maşallah yüzde 92 filan da kabul görmüş. Yüzde 72 katılım varmış, yüzde 92 'evet' demiş. Bunları biz çok gördük. Burada da darbeler olduğu zaman bu darbelerin neticesinde yüzde 95 'evet' diyenlerin olduğunu çok gördük.”

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2017, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474