banner564

“Refah artar”

Başmüzakereci Bozkır, Türk insanının yaşamın her alanında AB sürecinden katkı göreceğini belirtti

“Refah artar”
banner598
Avrupa Birliği  Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi  heyetini makamında kabul etti. Bakan Bozkır, kabulde yaptığı açıklamada, AB konusunun gündemde olmasının Türkiye'ye güç katacağını ve Türk insanının yaşamın her alanında AB sürecinden katkı göreceğini belirtti. 
Türkiye'nin AB yolunda ilerlemesi için yalnızca kanun çıkarmanın yeterli olmadığını, çıkarılan kanunun uygulama ve hayata geçirilmesinin daha önemli olduğunu ancak Türkiye'nin hayata geçirme konusunda henüz gidecek yolu olduğunu dile getiren Bozkır, 2023 için huzurlu, müreffeh, siyasi ve iktisadi istikrarı bulunan ve dünyada barış alameti olan bir Türkiye hedeflediklerini belirtti. Bozkır, "Hayata geçirme noktasında sadece hükümet ve bürokrasiye iş düşmüyor. Bu bir kültür. Bütün sorunların özümsenerek bir arada çözümlenmesi lazım. Bunun için Türkiye'de yaşayan herkese görev düşüyor" diye konuştu. 

“Fasıl açmak çok önemli değil”
AB sürecinde fasıl açma konusunda bir beklenti olmaması gerektiğini ifade eden Bozkır, "Fasıl açmak çok önemli değil, açmayabiliriz. Açarsak iyi olur ama içimizde gerçekten ilerlediğimizi hissedersek, o zaman mutlu olacağız" ifadelerini kullandı. Bozkır, "Yeni Türkiye" ifadesiyle de Türkiye'yi değiştiren değil, daha ileriye gitmesi, refahın artması, insan haklarının gelişmesi ve herkesin etnik kökeni, dini inancı, yaşam biçimi ne olursa olsun kendini huzur içinde bu ülkenin öz vatandaşı hissetmesinin amaçlandığını kaydetti. 
Bakan Bozkır, KİK heyetine, ekonomi, refah seviyesi ve demokrasi alanında bugüne kadar gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür etti.

“Çalışma hayatının aktörleri burada”
Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Eş Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise KİK heyetinin Türkiye'nin yaklaşık 50 milyonunu temsil eden kurumların başkanlarından oluştuğunu söyleyerek, "Türkiye'nin çalışma hayatının aktörleri burada. Sizden beklentimiz çok yüksek. Başarınız daim olsun" dedi.  

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474