banner564

Resmen görevde

Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye'miz 65'inci hükümet döneminde Mustafa Kemal Atatürk'ün 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürüyecektir" dedi

Resmen görevde
banner598

TBMM'de düzenlenen oturumda, yeni hükümet, 315 oyla güvenoyu aldı. Başbakan Yıldırım, teşekkür konuşmasında, "Seçimlerde ne kadar oy alırsak alalım bu çatı altında güvenoyu aldıktan sonra artık herkesin, 79 milyonun hükümetiyiz. Güzel ülkemiz Türkiye'miz 65'inci hükümet döneminde çok daha güzel hizmetleri, geçmiş dönemde yapılan hizmetlere ilave ederek, Mustafa Kemal Atatürk'ün 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürüyecektir" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın başkanlığında kurulan 65'inci Hükümet TBMM'den 315 oyla güvenoyu aldı. TBMM Genel Kurulu, yeni hükümet adına yapılacak güven oylaması için Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Başbakan Binali Yıldırım tarafından kurulan Bakanlar Kurulu hakkında Anayasanın 110'uncu maddesi gereğince güven oylaması yapıldı. 65'inci Hükümet, 138 ret oyuna karşılık 315 oyla güvenoyu aldı. TBMM Genel Kurulu'nda, elektronik cihazla yapılan açık oylamaya 453 milletvekili katıldı.

Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Yüksekdağ katılmadı
Başbakan Yıldırım teşekkür konuşmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve muhalefet sıralarında bulunan grup başkanvekillerinin elini tek tek sıktı. TBMM Genel Kurulu'nda 65'inci Hükümet için yapılan güven oylamasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya gezisi dolayısıyla katılmazken, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ da Genel Kurul'daki oylamada yer almadı.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2016, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473