banner564

Rum basınını yalanladı

Çavuşoğlu ile görüşen Fransa Dışişleri Bakanı Drian, güneyde üs edineceklerine yönelik iddiaların doğru olmadığını söyledi

Rum basınını yalanladı
banner598

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Dışişleri Bakanlığı'ndaki ikili ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Fransız Bakan Le Drian, Rum basınında yer alan Fransa'nın GKRY'de üs edineceği ve buradaki askeri mevcudiyetini kalıcı hale getireceği iddialarına ilişkin, "Fransız bir üssün veya Fransız askeri birliklerinin Kıbrıs'ta konuşlanması gibi bir öngörümüz kesinlikle olmadı" dedi. 
Fransız Bakan, "Rum basının bu konuda yanıldığı söyleyebilirim" ifadesini kullandı.

Ortak basın toplantısı
Basın toplantısında konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Fransa'da tutuklu PKK üyesi teröristler var. Yine bazı PKK üyelerinin ve PKK'ya destek veren şahısların mal varlığını dondurma konusunda da Fransa'nın attığı adımları takdirle karşıladığımızı söylemek isteriz" ifadelerini kullandı. 
Çavuşoğlu, Fransa ile Suriye konusunda bir konu hariç görüşlerinin tamamen örtüştüğünü belirterek, sahadaki durum, siyasi süreçle ilgili konular, rejimin saldırganlığı ve Suriye'nin toprak bütünlüğü dahil tüm konularda Fransa ile ortak hareket ettiklerini kaydetti.
Fransa ile Türkiye'nin tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransız mevkidaşıyla ikili ilişkileri tüm boyutlarıyla ele alma fırsatı bulduklarını söyledi. Çavuşoğlu, ekonomik ilişkiler bağlamında firmaların durumları hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.
Çavuşoğlu, Türkiye-Fransa Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesinin (JETCO) de bir an önce toplanması ve iş konseyinin düzenlenmesinin bu amaca katkı sağlayacağını söyledi. 
Çavuşoğlu, 1915 olaylarına ilişkin, "Fransa'nın benimsediği popülist ve siyasi tutumunu biz kesinlikle reddediyoruz. Bu tür tutumların ilişkilerimize bir fayda sağlamayacağı ortadadır" şeklinde konuştu. 

Rumlar yanılıyor
Fransız Bakan Le Drian da, Rum basınında yer alan Fransa'nın GKRY'de üs edineceği ve buradaki askeri mevcudiyetini kalıcı hale getireceği iddialarına ilişkin, "Fransız bir üssün veya Fransız askeri birliklerinin Kıbrıs'ta konuşlanması gibi bir öngörümüz kesinlikle olmadı" dedi. Fransız Bakan, "Rum basının bu konuda yanıldığı söyleyebilirim" ifadesini kullandı.
Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, İdlib meselesinde durumdan kaygılı olduklarını söyleyerek, "Biz İdlib konusunda Türkiye'yi destekliyoruz. Ateşkese uyulmasını sağlamak durumundayız. Çünkü çok tehlikeli ve patlayıcı etkiye sahip olabilecek bir durum var ortada" şeklinde konuştu.
Le Drian, "Ateşkese müdahale edebilecek her bir adım, sonrasında hepimiz için dramatik sonuçlar doğurabilir" uyarısını yaptı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473