banner564

‘Savaşa girmiyoruz’

Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Irak’taki referandumu İran ve Bağdat yönetimiyle değerlendirerek hareket edeceklerini açıkladı

‘Savaşa girmiyoruz’
banner598
Başbakan Binali Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) düzenlediği referanduma ilişkin "Referandum, gayrimeşrudur. Referandumun sonuçları hiçbir şekilde tanınmayacaktır, yok hükmündedir. Bölgedeki barış ve istikrara hiçbir katkısı olmayacak. Var olan kaosu, krizi ve sorunları daha da artıracaktır" diye konuştu. 

Yıldırım, ayrıca sınırda devam eden tatbikata Irak'ın da katılacağını açıklayarak, "Askeri personel, subay veya uzman düzeyinde katılım olacağı konusunda bir bilgi var. Vatandaşlarımız rahat olsun. Savaşa falan girdiğimiz yok. Bunlar noktasal operasyonlardır" dedi. 
Başbakan Yıldırım; TRT Haber, CNN Türk, A Haber, NTV ve Habertürk TV ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. IKBY'de yapılan 'bağımsızlık referandumu'na ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, "Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim, bir inatlaşmaya gitti ve bu referandumu yapıyor. Biz açıkça ifade ettik. Bu referandum, gayrimeşrudur. Referandumun sonuçları hiçbir şekilde tanınmayacaktır, yok hükmündedir. Bölgedeki barış ve istikrara hiçbir katkısı olmayacak. Var olan kaosu, krizi ve sorunları daha da artıracaktır. Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin kişisel ihtirasları sonucu alınmış bir karardır. Ne Kürtlere ne Araplara ne Türkmenlere ve diğerlerine herhangi bir umut ve gelecek vaadeden bir iş değildir. Daha fazla ızdırap, daha fazla acı, daha fazla gözyaşı kararı verilmiştir. Türkiye, elini, kolunu bağlayıp, bekleyecek değil. Uyarılarımızın yanı sıra MGK'da, Bakanlar Kurulu'nda, TBMM'de tezkere oylaması yapmak suretiyle atılacak adımlara esas olacak kararlarımızı verdik" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2017, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473