banner564

Soğuk karşılama

Yeni dönem milletvekillerinin Meclis’teki yemin töreninde hazır bulunmak için salona giren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, CHP, MHP ve HDP’liler alkışlamadı

Soğuk karşılama
banner598
Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal, milletvekillerinin yemin töreni öncesi yaptığı konuşmada, "Uzlaşma temelinde hukuk olacaktır, ahlak olacaktır, yurtseverlik olacaktır. Elbette siyasi partilerimizin temel ilkeleri barış içinde yaşamamızı imkansız kılmayacaktır." dedi. 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, dün 25. Dönem Genel Seçimleri'nin ardından seçilen 550 milletvekili yemin etti. TBMM Genel Kurulu'nda 25. Dönem 1. Yasama Yılı Açılışı ile 25. Dönem Milletvekilleri Ant İçme Töreni saat 15.00'te başladı. Birleşimi, en yaşlı üye sıfatıyla Geçici Meclis Başkanı olan Deniz Baykal, yönetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da törende hazır bulundu. Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'na girdiğinde sadece Bakanlar Kurulu üyeleri ile AK Partili milletvekilleri ayağa kalktı ve alkışladı. Baykal, Erdoğan'ın genel kurulda olduğunu söylemesi üzerine yine AK Partili milletvekilleri alkışladı. CHP, MHP ve HDP milletvekilleri alkışlamadı. 
Törenin başında İstiklal Marşı okundu. Konuşmasına "Geçici Başkanınız olarak eminim çok zorlu bir mücadelenin ardından milletvekili seçilerek milletin temsilcisi olma hakkını kazanan siz değerli üyeleri saygıyla selamlıyorum." diyerek başlayan Baykal, "Burada görev yapacak olan milletvekilleri, sadece seçildikleri illerin üyesi oldukları siyasi partilerin değil, kendilerine oy vermiş olan ya da olmayan, bütün milletin temsilcileri olacaklardır. Burada görev yapacak bütün milletvekilleri, artık milli siyasi kimliğimizin ayrılmaz birer parçasıdır. Bu bilinç ve sorumluluk duygusu içerisinde yapacağınız çalışmalarda, hepinize başarılar diliyorum." dedi. 
Deniz Baykal, TBMM'nin dünyanın en eski en köklü parlamentolarından birisi olduğuna dikkat çekti. Milli mücadeleyi gerçekleştirmiş, savaşlar, isyanlar yaşamış bir Gazi Meclis olduğunu anlattı.

İlk yemin engelli vekilden
7 Haziran seçimlerinden sonra ilk kez toplanan TBMM’de başkanlık devir teslim töreni ile TBMM Atatürk Anıtı'nda yapılan törenlerin arından TBMM Genel Kurulu'nda 25. Dönem 1. Yasama Yılı Açılışı ile 25. Dönem Milletvekilleri Ant İçme törenine geçildi. AK Parti'den 258, CHP'den 132, MHP ve HDP'nin 80'er vekil yemin ederek milletvekilliği görevine resmen başladı.
Meclis’teki ilk yemini Deniz Baykal yaparken milletvekillerinden ilk yemini engelli olmasından dolayı alfabetik sıralamaya tabi tutulmayan AK Parti Bursa Milletvekili Belnur Karaburun yaptı. Daha sonraki yeminler Adana ilinden başladı.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474