banner564

KTEZO talip

Hürrem Tulga, sanayi bölgeleri yönetimlerinin tek merkezde ve özerk olması gerektiğini kaydetti

KTEZO talip
banner598
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi”ndeki işyerlerini denetlemek, sayımlarını yapmak, özelde Lefkoşa’nın, genelde KKTC’nin sanayi sorunlarına çözüm üretmek için yapılan çalışma hakkında dün basın toplantısı düzenlendi.
Basın toplantısında konuşan KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, sanayi bölgeleri yönetimlerinin tek merkezde ve özerk olması gerektiğini kaydetti.
Bakanlar Kurulu’nda olan Organize Sanayi Bölgeleri Yasa Tasarısı’nın bir an önce Meclis’e sevk edilmesini isteyen Tulga, “Sanayi bölgelerindeki kirlilik, altyapı, haksız rekabet ve yığılma gibi sorunların çözülmesi için daha fazla beklenmesine tahammül kalmadı. Yeni sanayi bölgeleri açmak, rant sağlamak değil, buraları özerkleştirmek ve doğru dürüst bir organizasyona ulaştırmak gerekiyor” dedi.
Hürrem Tulga, bu çalışmayı sorumluluk üstlenmek üzere yaptıklarını vurgulayarak, sanayiyi temizlemeye, altyapısını düzeltmeye ve bu konudaki yasaları uygun hale getirmeye hazır olduklarını belirtti.

Kanber, çalışma hakkında bilgi verdi
Toplantıda, ilk sözü alan KTEZO Başkanı Mahmut Kanber aldı. 
Kanber, Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 461 işyeri ile 361 açık işyerinin 4 aylık sürede haftanın 3 günü denetlendiğini belirterek, bunun daha sonra “KTEZO/LTB Denetim Raporu” haline getirildiğini kaydetti.
Organize sanayi bölgelerinin sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için çalışmaya devam edeceklerini belirten Mahmut Kanber, “ağır”, “kirli”, “atölye tipi” sanayinin, gıda, restoran, büfe gibi işyerlerinin plansız büyümesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2015, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473