banner564

‘Üreten yok olmaz’

Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın 41’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla gala ve ödül töreni düzenlendi

‘Üreten yok olmaz’
banner598

 Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın (KTSO) 41’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla önceki gece Golden Tulip Otel’de gala ve ödül töreni düzenlendi.

Baloda Sanayi Odası’nı anlatan bir film konuklara ilk kez izlettirilirken, Sanayi Odası kurucuları ile 40 yılın üzerinde bir süredir odaya üye olanlara onur plaketleri takdim edildi.
Baloya; Başbakan Tufan Erhürman, Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, bazı milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Başbakan Tufan Erhürman baloda yaptığı konuşmada, “Üreten yok olmaz fikrine bağlı olduğunu belirtti ve “ üretim deyince de aklıma en başta gelenler sanayicimizdir” diye konuştu.
“Kıbrıs Türk sanayicisinin kendisine olanak sağlandığında mutlaka başarılı olacağının, yapılanlar ve başarılanlarla ortada olduğuna” işaret eden Başbakan Erhürman, “Hükümet olarak sanayi odasının ortaya koyduğu görüşleri de dikkate alarak üretime ivme kazandırmayı amaçladıklarını” kaydetti.

Nami: Diyalog içerisindeyiz
Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami de konuşmasında “Sanayi odası ile diyalog içinde olduklarını, sorunları bildiklerini” ifade etti ve “ Kıbrıs Türk sanayisinin daha ileri adımlar atabilmesi için üzerlerine düşenleri yapacaklarını” vurguladı.

Özyiğit: Protokol imzalayacağız
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de baloda yaptığı konuşmada, “Kısa süre sonra eğitimle ilgili yatırımlarda yerli ürünlerin kullanılması için Sanayi Odası ile bir protokol imzalayacaklarını, sektörün ihtiyaç duyduğu ara ve teknik eleman eksikliğinin giderilmesi için de eğitim merkezleri açmak üzere çalışmalar başlatacaklarını” açıkladı.

Avunduk: Kalkınmanın yolu ihracat
Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk da konuşmasında, “ülke ekonomisinin sürdürülebilir bir yapıya ulaşabilmesinin yegane yolunun, mal ve hizmet üretimi ile ihracatına dayalı bir ekonomik model yaratılmasından geçtiğini belirtti.
“Turizm, yükseköğretim ve inşaat sektörlerinin, ekonomiye, daha fazla katma değer yaratarak, toplumsal refahı ve toplumun alım gücünü artırması için daha fazla yerel ürün kullanılmalıdır” diyen Candan Avunduk, “ Kıbrıs Türk ürünlerinin dış pazarlara ihracatı konusunda, ihracat odaklı politika oluşturulmasının KKTC hükümetlerinin birinci önceliği olması gerektiğini” kaydetti.
Avunduk, “Sanayi bölgelerinin yönetimi ve arazi tahsislerinin siyasi etkiden uzaklaştırılması hususlarında, somut çalışmalar istediklerini de ifade etti ve “ çağdaş bir Organize Sanayi Bölgeleri Yasasını, hayata geçirmenin zamanı gelmiştir hatta geçmiştir” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473