banner564

“Süreci basiretle yönettik”

Başbakan Davutoğlu, en kritik dönemde, rehineler dolayısıyla kendisiyle ilgili gensoru verildiğini, ama doğru bildikleri yoldan geriye dönmediklerini belirtti

“Süreci basiretle yönettik”
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında partililere hitap etti. 
Davutoğlu, en kritik dönemde, rehineler dolayısıyla kendisiyle ilgili gensoru verildiğini söyledi.
"Gensorunun Meclis'te açık konuşulmasını istediler. İstediler ki ben orada öyle şeyler söyleyeyim ki rehinelerimizin can güvenliği tehlike altına girsin. Bütün söyledikleri yalan çıktı. Nasıl bir ihanet içinde oldukları şimdi çok daha açık ortaya çıktı" ifadelerini kullanan Davutoğlu, bu zaman zarfında basiretle süreci yönettiklerini bildirdi.
Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Cumayı cumartesiye bağlayan gece, saat 23.30'daki beklediğimiz bir süreçti, hatta Azerbaycan seyahatini iptal etmeyi düşünmüştüm ama onun doğurabileceği başka yanlış algılamalar olacaktı. MİT Müsteşarımızdan gelen telefonla müjdeli haberi aldığımızda sabaha kadar da süreci takip ederek, yöneterek mutlu sona ulaştık. 'Şimdi herkesin bir şekilde bu bayramı yaşama vaktidir' demiştim onlarla buluştuğumuzda.
Sayın Kılıçdaroğlu aradı, tebrik etti, ben de bu tebriği dolayısıyla kendisine teşekkür ettim. Geçmişte yaptıkları yanlış değerlendirmeler, hatalar ne olursa olsun o telefon, paylaşma en azından takdire şayandı. Aynı tavrı Sayın Bahçeli'den beklerdim. Aynı tavrı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına talip olan Sayın Demirtaş'dan beklerdim. Bu milletin bayramıydı. O tek tek o kişilerin, kurtarılanların bayramı değildi. Ama o bayramdan sonra dahi öyle ifadelerle karşılaştık ki gerçekten siyasi kültür adına üzüntü duydum."
"MİT Müsteşarımız hakkında ne tür fitneler çıkarıldığını hepiniz biliyorsunuz. Şimdi birçok şey daha iyi anlaşılıyor" ifadelerini kullanan Davutoğlu, "MİT Müsteşarımıza geçmişte bu tür yayınlarla saldıranların, bu operasyon sonrasında dahi son bir iki gün içinde yaptığı yayınlara baktığınızda nasıl bir yalan ve iftira kampanyası yürüttükleri gözler önüne açıkça seriliyor. Bu paralelci zihniyet, şu günlerde bile yaptıkları yayınlarla bu operasyonu hem küçük düşürmek hem arkasında başka saikler arama çabasına hala devam ediyor. Bunlar milletle üzülmeyi, milletle sevinmeyi bilmediler, öğrenmediler, anlaşılan öğrenemeyecekler ama biz onlara öğreteceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474