banner564

Sürpriz isimler var

Ankara'da, 22 ilçede AKP'den aday gösteren Erdoğan; Etimesgut, Gölbaşı ve Polatlı'da ise MHP adaylarının destekleneceğini duyurdu

Sürpriz isimler var
banner598

 AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart yerel seçimleri için partisinin Ankara adaylarını açıkladı. 25 ilçenin bulunduğu Ankara'da, 22 ilçede AKP'den aday gösteren Erdoğan; Etimesgut, Gölbaşı ve Polatlı'da ise MHP adaylarının destekleneceğini duyurdu. Melih Gökçek'in yerine geçtiğimiz yıl Sincan Belediye Başkanlığından getirilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna hiçbir ilçeden aday gösterilmedi. Kamuoyunda "Melih Gökçek'in en büyük rakibi" olarak bilinen Turgut Altınok'un ismi ise yeniden Keçiören Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve 13 ilçe belediye başkanı çizildi. 2 kadın belediye başkanı liste dışı kaldı. 10 yıldır AKP'den ayrı kalan Turgut Altınok yeniden döndü.
Halen MHP'li başkanların yönettiği Etimesgut ve Polatlı ile 2014'te AKP'nin kazandığı Gölbaşı ilçeleri MHP'ye verildi. Etimesgut'ta Enver Demirel, Polatlı'da Mürsel Yıldızkaya ve Gölbaşı'nda Ramazan Şimşek ortak aday gösterildi.

Mustafa Tuna aday gösterilmedi 
Gökçek'in görevden alınmasından sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı koltuğuna oturan Mustafa Tuna herhangi bir yerden aday gösterilmedi. Halen AKP'de olan Keçiören, Mamak, Kahramankazan, Akyurt, Çubuk, Elmadağ, Evren, Güdül, Kalecik, Kızılcahamam, Pursaklar ve Şereflikoçhisar belediye başkanları liste dışı kaldı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de CHP'nin güçlü olduğu Yenimahalle'ye kaydırıldı.
Ankara'da iki ilçeyi kadın belediye başkanı yönetiyordu. Güdül Belediye Başkanı Havva Yıldırım ile Kalecik Belediye Başkanı Filiz Ulusoy yeniden aday yapılmadı. Ulusoy, belediye binasında personelini adamlarına dövdürmüş ve ceza almıştı. 25 ilçede Çankaya ve Aykurt Belediye Başkan adayı kadın gösterildi. TRT Radyo Dairesi eski başkanı Amber Türkmen (Çankaya) ve Kadın Kolları Başkanı Hilal Ayık (Aykurt) aday oldu.


Altınok, 10 yıl sonra yeniden döndü
2009'da çizilen Turgut Altınok, 10 yıl sonra yeniden döndü. Melih Gökçek'le yıldızı barışmayan Altınok, Keçiören Belediye Başkan adayı gösterildi. Bala Aşıkoğlu Köyü'nden olan Altınok, köylüsü olan Ahmet Buran'ın da Bala'dan aday yapılmasını sağladı.

İlçelerde adaylar belirlendi

* Akyurt- Hilal Ayık(İlçe Kadın Kolları Başkanı)

* Altındağ- Asım Balcı (ABB eski Genel Sekreteri)

* Ayaş- Burhan Demirbaş (Mevcut Başkan)

* Bala- Ahmet Buran (KYK müdürü)

* Beypazarı- Tuncer Kaplan (Mevcut Başkan)

* Çamlıdere- Hazım Caner Can (Mevcut Başkan)

* Çankaya- Amber Türkmen (TRT eski daire başkanı)

* Çubuk- Baki Demirbaş (İlçe başkanı)

* Elmadağ- Gökhan Küçükçelebi (Fen İşleri Md Yardımcısı)

* Etimesgut- Enver Demirel (MHP)

* Evren– Hüsamettin Ünsal (İlçe Başkanı)

* Gölbaşı- Ramazan Şimşek (MHP)

* Güdül- Muzaffer Yalçın (Meclis üyesi)

* Haymana- Özdemir Turgut (Mevcut başkan)

* Kahramankazan- Serhat Oğuz (İlçe Milli Eğitim Müdürü)

* Kalecik- Duhan Kalkan (Avukat)

* Keçiören- Turgut Altınok (Eski başkan)

* Kızılcahamam- Süleyman Acar (İlçe Başkanı)

* Mamak- Murat Köse (İl Başkan Yard.)

* Nallıhan- İsmail Öntaş (Mevcut başkan)

* Polatlı- Mürsel Yıldızkaya (MHP)

* Pursaklar- Ayhan Yılmaz (Eski Mv)

* Sincan- Murat Ercan (Mevcut başkan)

* Ş.Koçhisar- Melih Memiş Çelik (eski ilçe başkanı)

* Yenimahalle- Veysel Tiryaki (Altındağ Belediye Başkanı)

“Kale içeriden fetih edilir”
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara aday tanıtımında şunları söyledi: “Cumhur ittifakı gereği 3 ilçe MHP'den. İttifakı başkentimizde illet ittifakına karşı muzaffer kılacağız. Bakın biz başkentimize yakışır bir başkan adayı belirledik. Herhangi bir ilçeden başkan adayı değil, 5 dönem Kayseri'ye yönetmiş olan bir belediye başkanı. Daha sonra Çevre Bakanlığı yapmış bir milletvekili. Hayatı tamamıyla şehircilik, çevre, belediye ile geçmiş bir kardeşimizi başkentimize aday yaptık. Hanımlar kapı kapıya dolaşmaya var mısınız? Kale içeriden fetih edilir. Siz bu işte kararlı olduğunuz zaman, bu kale düşer. 2019 yılı milletimiz için hayırlara vesile olsun. Bu milletimize illetleri dokundurtmayacağız. Bunu ancak iktidarla uyum içinde olan bir belediye gerçekleştirir.


“Çankaya'yı almaya var mıyız?” 
Çankaya'yı almaya var mıyız? Yenimahalle'yi almaya var mıyız? (Evet sesleri üzerine) Güzel. Öyle kararlı, azimli olacağız ki, Çankaya'yı alarak Ankara'da yeni bir dönüşüm, değişimi başlatmamız lazım. Bugüne kadar Çankaya'ya gelenler hizmet vermedi, veremedi. İsmi büyük Çankaya'nın ama içindeki hizmete bakınca ne yazık ki rezalet, berbat. Yenimahalle aynen öyle. Gerçekten yeni mahalle olma sürecine sokalım. 25 adayımızla Cumhur ittifakı olarak Ankara'da değişimi 1 Nisan'dan itibaren başlatacağız. Ankara, rekor oyla sandıkları patlatıyor muyuz? Ankara, bir kez daha AKP diyor muyuz? Yeniden kolları sıvıyor muyuz? Ankara şimdiden kararını vermiş.
Kıraathanede kek-simit ücretsiz…
Şehirlerimizi millet bahçeleriyle donatmaya başladık. Çevreci biziz, onların (CHP) çevreyle alakası yok. Millet bahçesinin bir köşesine kıraathaneleri getiriyoruz, gençliğimizi kötü alışkanlarından arındırıp, orada çayı, simidi, keki ücretsiz olarak 24 saat açık olacak. Gençler bu müjdeyi duyduğunuz değil mi? Sayın Tuna, Özhaseki göreve başlamadan birkaç tanesini bitirmen lazım. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473