banner564

Bomba gibi mesaj

Akıncı, “Halkımızı çözümsüzlüğe mahkûm etmem istemem, Rum tarafı yetkiyi ve doğal zenginlikleri paylaşmama ısrarını sürdürürse, Kıbrıs’ta kalıcı bölünmenin sorumluluğunu da üstlenecektir” dedi

Bomba gibi mesaj
banner598

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türk tarafının Kıbrıs’ta çıkmazın sorumlusu olarak tarihe geçmesine razı olmadığını söyledi. Akıncı, Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde yaptığı açıklama önemli konulara dikkati çekti. Akıncı, Rum tarafına da mesaj göndererek, Rum tarafı yetkiyi ve doğal zenginlikleri paylaşmama ısrarını sürdürürse, Kıbrıs’ta kalıcı bölünmenin sorumluluğunu da üstlenecektir” dedi.
Akıncı açıklamasında şunları belirtti:
“İçinden çıktığım toplum adına, sizler adına tarih sayfalarına Kıbrıs’ta çıkmazın sorumlusu olarak geçmemize razı değilim. Bu nedenle BM parametrelerine ve geçmiş mutabakatlara bağlı kalarak, bu süreci eğer mümkün olursa sonuca götürmek yönünde çabalarımı sürdüreceğim kuşkusuzdur. Rum tarafı yetkiyi ve doğal zenginlikleri paylaşmama ısrarını sürdürecekse, Kıbrıs’ta kalıcı bölünmenin sorumluluğunu da üstlenecektir.
Asıl sorun merkezi hükümete kalacak olan yetkiler çerçevesinde kararların nasıl alınacağıdır. Kararların basit çoğunlukla, yani Rum çoğunluğu tarafından alınmasını ve Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliğini ve kararlara etkin katılımını bertaraf etmek istiyorlar. Hiç kuşku yok ki bunu onaylamak mümkün değildir. Bu konuda var olan mutabakatlar ve BM parametrelerine rağmen federal çözümün olmazsa olmazı olan siyasi eşitliğin içini boşaltarak çözüme ulaşmak söz konusu olamaz.”
Cumhurbaşkanı Akıncı, çözüm için gayretli davranan, öneriler geliştiren ve akıp giden zamanı gaile edinenin bir tek Kıbrıslı Türk toplumu olduğunu ifade ederek, “Bunun temel nedeninin statükodan en çok mağdur olan tarafın bizim toplumumuz oluşudur” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473