banner564

Taraflar samimi değil

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Barışın geleceğine inanmıyorum” dedi :

Taraflar samimi değil
banner598
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi.
PKK lideri Öcalan'ın silah bırakma çağrısıyla ilgili, AKP ve HDP arasında seçim işbirliği olduğunu savunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, çözüm için CHP'yi ve Meclis'i işaret etti. 

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağrısını değerlendirdi. Ak Parti ve HDP arasında seçim işbirliği olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, sürecin şeffaf olmamasını eleştirdi.
“Silahın olmadığı, insanların öldürülmediği bir Türkiye hepimizin özlem duyduğu bir Türkiye’dir dedim. Ama bu açıklamayı 10 madde ile şekillendirdiler. İçinde özgürlük, barış diyor. Soyut kelimeler. Bunlara karşı çıkmayız. Ama bu şifreli metnin arkasında ne var, onu bilmiyoruz. Yapılan açıklama konusunda bir mutabakat var mı? Mutabakat varsa ayrıntıları neler, bilmiyoruz. Yoksa neden toplantıdan sonra HDP ile AKP birbirlerini suçlamaya başladı. Olay ne, kamuoyu bilmiyor. Açıklamalar yarım ağızla, şifreli yapılıyor. Barışın, özgürlüklerin karşısında değiliz. Bu anlayışla barışın geleceğine inanmıyorum. Açık ve net söyleyeyim: AKP-HDP arasında bir seçim işbirliği var ve bunu götürmek istiyorlar. Yaptıkları bu: İşbirliği... Bu sorunu çözecek tek parti CHP’dir. Bu sorunu çözmek için adres TBMM’dir. Son yapılan açıklama hükümetin değil, Öcalan’ın açıklaması.”
Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözümü için şu dört şarta uyulması gerektiğini söyledi:
1.Samimi ve dürüst olacaksınız.
2.Gizli kişisel bir ajandanız olmayacak.
3.Millete izah edemeyeceğiniz angajmanlara girmeyeceksiniz.
4.CHP ve diğer muhalefete bilgi vereceksiniz.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474