banner564

Tarih gün ışığına çıkıyor

Mezitli’de Roma döneminin en önemli liman kentleri arasında gösterilen Soli Pompeiopolis’teki 2015 yılı kazıları sona erdi

Tarih gün ışığına çıkıyor
banner598
Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'nde Roma döneminin en önemli liman kentleri arasında gösterilen Soli Pompeiopolis Antik Kenti'nde, 2015 yılı kazıları sona erdi. Kazı çalışmalarında Geç Roma Dönemine ait villadan, bin 800 yıllık sikkelere, Arkaik bir tapınaktan kanal sistemine kadar bir çok değerli eser gün ışığına çıkartılırken, UNESCO'nun dünya kültür mirası listesine adım adım yaklaşıldığı belirtildi. 
Toprak altındaki binlerce yıllık tarihi mirasın çıkarılması için bu yıl 17'incisi yapılan ve iki ay süren kazı çalışmaları son buldu. 9 Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Müzecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Remzi Yağcı'nın yürüttüğü kazılar 100 kişilik bir ekiple Sütunlu Cadde, Soli Höyük ve Roma Villası'nda sürdürüldü. Bizans'tan Neolitik döneme kadar uzanan alanda Roma dönemine ait anıtsal Sütunlu Cadde üzerinde yoğunlaştırılan kazılarda Kilikya tarihine ışık tutacak önemli bulgulara ulaşıldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473