banner564

Tek ses oldular

Eline Türk ve sendika bayraklarını alan vatandaşlar ‘1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlamak için sokaklara indi

Tek ses oldular
banner598
   1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, dünyadaki diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’nin pekçok şehrinde kutlandı.  Türk-İş'in tercih ettiği Zonguldak’ta binlerce sendika üyesinin TIR Parkı kavşağından başlayan yürüyüşü Madenci Anıtı önünde sonlandırdı. Alanda 1 Mayıs kutlamaları başladı. 
   İzmir'de işçiler Basmane Meydanı'nda toplandı, binlerce kişi Gündoğdu'ya yürüyüşe geçti.    
   Ankara'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, tarihi tren garından Sıhhiye Meydanı'na yürüyüşle başladı.
   Eline Türk bayrağını alan onlarca vatandaş 1 Mayıs’ı kutlamak için alanlara akın etti. Genci, yaşlısı 7’den 70’e herkes bayramı kutladı. Türk-İş’in koordinasyonunda gerçekleştirilen bayram kutlamasında en çok dikkati ise sarı baretleriyle maden işçileri çekti.

Renkli görüntülere sahne oldu

   Ankara'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, tarihi tren garından Sıhhiye Meydanı'na yürüyüşle başladı. Tren garının önünde toplanan çeşitli sendika ve sivil toplum örgütü üyeleri, slogan atarak yürüdü.  Siirt Belediye İşçi Sendikası üyeleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı. Mevlana ve hoşgörü" kenti Konya'da, Memur-Sen ve Hak-İş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü binlerce işçi ve memurun katılımıyla kutlamaya başladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2015, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473