banner564

Tıp çaresiz

56 yaşındaki Zahide Uysal, geçirdiği rahatsızlık sonrası üç yılda 65 kilogramdan 300 kiloya ulaştı

Tıp çaresiz
banner598
UMKE ekipleri tarafından evinden alınarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezinde tedavi altına alınan 300 kiloluk hasta, sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.
Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Alipaşa Mahallesi Yarımbatman Sokak'ta oğlu ve geliniyle yaşayan 56 yaşındaki Zahide Uysal, geçirdiği rahatsızlık sonrası üç yılda 65 kilogramdan 300 kiloya ulaştı.
Doktor kontrolünde kilo vermeye çalışan ancak başarılı olamayan Uysal, bir süre önce rahatsızlanınca UMKE ekiplerinin üç saatlik operasyonuyla evinden alınarak YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezinde tedavi altına alındı.
Gazetecilere, hastanın sağlık durumu ve obezite ile ilgili açıklamada bulunan Laparoskopik Obezite ve Diyabet Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Aziz Sümer, son yıllarda dünyadaki en önemli salgınlardan birinin obezite ve obezite ile ilişkili tipik diyabet hastalığı olduğunu söyledi.
2030 yılında 500 milyon insanın tipik diyabet hastası olmasını beklediklerini ifade eden Sümer, "Obezite en az kanser kadar tehlikeli bir hastalık. İnsanlarımızın bunu algılayabilmelerinde ciddi problemler var. Nasıl ki bir kanser hastasının erken evrede tespit edilip tedavi edildiğinde hayatta kalma şansı artıyorsa obezite hastasının da erken evrede tedavi edilmesiyle yaşam şansının arttığını biliyoruz. Bunun da erken dönemde tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2014, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474