banner564

Todor Pasev hediyeyi aldı

Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü kutlamalarında onlarca kişi buz gibi havada haç çıkarmak için denize girdi

Todor Pasev hediyeyi aldı
banner598
Hristiyan inancına göre Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü, Fener Rum Patrikhanesi'nde düzenlenen ayin ve denizden haç çıkarma töreniyle kutlandı. Balat'taki Fener Rum Patrikhanesi'ne sabah saatlerinden itibaren gelmeye başlayan ziyaretçiler, Patrikhane'nin bahçesindeki Aya Yorgi Kilisesi'nde düzenlenen ayine katıldı. Yaklaşık 4 saat süren ayinin ardından, cemaat ve din adamlarının oluşturduğu kortej, Patrikhaneden çıkarak dualar eşliğinde Fener İskelesi'ne doğru yürüdü. Haç çıkarma töreni Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından yönetildi. 
Tören, Bartholomeos'un haçı denize atmasıyla başladı. Daha sonra haçın atılmasını teknelerde bekleyenler denize atladı. Su üzerindeki haça ilk ulaşan isim ise Bulgar Todor Pasev oldu. Bartholomeos haçı kendisine getirene hediye verirken, Pasev, törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada çok mutlu olduğunu belirtti. Birçok yabancı turist töreni Fener sahilinden ve kiraladıkları teknelerle takip etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474