banner564

Türkçe okudu

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Öcalan’ın mektubunu açıklamadan önce “ Bir gün Öcalan'ın kendisi gelecek” dedi

Türkçe okudu
banner598
Sırrı Süreyya Önder; Öcalan'ın mektubunu okumadan önce Öcalan'ın bir gün gelip Mezopotamya'dan dünyaya bereket getireceğini söyledi. Sırrı Süreyya Önder, Öcalan'ın konuşmasını Türkçe olarak okumadan önce, "Bir gün kendisi de gelecek" dedi.
Öcalan'ın geldiğinde Mezopotamya'dan dünyanın demokrasisini, özgürlüğünü bereketlendireceğini kaydeden Önder, devamında şunları söyledi: "Öcalan'ın sesi gelince bu yağmur ve fırtına durdu, güneş doğdu. Bir gün gelecek Öcalan'ın kendisi gelecek Mezopotamya'dan bütün dünyanın demokrasisini, özgürlüğünü bereketlendirecek. Sesi böyle yaptı, kendisinin ne yaptığını en iyi Orta Doğu halkları başta olmak üzere dünya halkları biliyor. Heyet adına hepinizi selamlıyorum."
Sırrı Süreyya Önder konuşmasının ardından Öcalan’ın ilettiği mesajı okudu. Mesajı Türkçe okuyan Önder Öcalan’ın şu açıklamalarını dillendirdi: "PKK'nın Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yaklaşık kırk yıldır yürüttüğü silahlı olan mücadeleyi sonlandırmak ve yeni dönemin ruhuna uygun siyasal ve toplumsal strateji ve taktiklerini belirlemek için bir kongre yapmalarını gerekli ve tarihi görmekteyim."

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474