banner564

Türkiye yasta

Konya’da düşen askeri uçakta bulunan Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış ile Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Delikanlı şehit oldu

Türkiye yasta
banner598
Konya’nın Merkez Karatay ilçesi Ortakonak Mahallesi yakınlarında askeri uçak düştü, Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış ile Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Delikanlı'nın şehit olduğu bildirildi.
Olay yerine giden itfaiye ekipleri dumanların yükseldiği uçağa müdahale etti.
Konya Valisi Muammer Erol, yaptığı açıklamada, bir askeri eğitim uçağının Merkez Karatay ilçesi Ortakonak Mahallesi yakınlarında düştüğünü teyit etti. 
Konya-Aksaray karayolundan yaklaşık 5 kilometre içeride düşen uçaktan çıkan dumanları gören vatandaşlar ve buraya gelen gazeteciler, askerlerin oluşturduğu güvenlik çemberi nedeniyle olay yerinden uzaklaştırıldı. Buraya ulaşan itfaiye ekipleri, uçağa müdahale etti. Askeri yetkililer olay yerinde incelemede bulundu.
Öte yandan Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, planlı eğitim uçuşu için kalkan F-4E 2020 uçağının, Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı, 2 pilotun şehit olduğu bildirildi.

Genelkurmay açıklaması
Genelkurmay Başkanlığınca, Eskişehir'den planlı eğitim uçuşu için kalkan F-4E 2020 uçağının, saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı, iki pilotun şehit olduğu bildirildi. 
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, 112'nci Filoya ait bir F-4E 2020 uçağının Eskişehir'deki 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan saat 08.58'de planlı eğitim uçuşu için havalandığı, uçağın saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı kaydedildi.  
İki genç kahraman pilotun şehit olduğu bildirilen açıklamada, "Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz" denildi.
Konuyla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlandığı bildirildi.

Şehitlerin isimleri belli oldu
Konya'da askeri uçağın düşmesi sonucu Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış ile Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Delikanlı'nın şehit olduğu bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "Şehitlerimiz" başlığı altında duyuruda bulunuldu.
"Başımız Sağolsun" yazılı duyuruda, kazada şehit olan Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış ile Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Delikanlı'nın fotoğraflarına yer verildi.

Yenimahalle’ye ateş düştü
Konya’da düşen F-4 uçağının pilotlarından Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış’ın Ankara Yenimahalle Akın Caddesi Narin Sokak’ta bulunan baba ocağına bayrak asıldı. Tanış’ın acı haberini alan aile yakınları baba ocağına akın etti.
Feryatlar içinde eve gelen yakınlarını sakinleştirmek ise ailenin diğer yakınlarına kaldı. Tanış’ın anne ve babasının acı haberin etkisiyle ayakta durmakta zorluk çektiği belirtildi.

Fırlatma koltukları çalışmıyordu iddiası…
Konya’da düşen askeri uçakta şehit olan askerlerden Kurmay Binbaşı Pilot Mustafa Danış’ın Ankara’da evine acı haber ulaştı. Evli 1 çocuk babası olan Danış’ın çocukluk arkadaşı; ”Bu uçakların çok demode olduğunu, fırlatma koltuklarının çalışmadığını sürekli söylüyordu. F-16’ya geçse kendini daha güvende hissedeceğini söylüyordu ama olmadı.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2015, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473