banner564

Bunun adı ‘kara sevdaymış’

İlişkiden vazgeçen gece kulübündeki sevgilisini ve bir çalışanı öldürmekle suçlanan Kubilay Güler’in ‘hatırı sayılır hediyeler için’ 120 bin TL harcadığı iddia edildi

Bunun adı ‘kara sevdaymış’
banner598
Melin DOBRAN
Harem Gece Kulübü’nde 11 Eylül 2014 tarihinde meydana gelen çifte cinayetin sanığı Kubilay Güler hakkındaki yargı süreci tamamlandı. 
Sanık aleyhine getirilen ‘planlayarak adam öldürme’ davası geri çekildi ve dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde adam öldürme ve adam öldürmeye teşebbüs suçlarından itham edildi. 
Sanık itham edildiği tüm davalara kabul yönünde cevap verirken, sanığın avukatı Çetin Veziroğlu, ‘kara sevdaya düşmüş olan’ sanığa ceza verilirken, bunun hafifletici neden olarak değerlendirilmesini talep etti. 
Mahkeme, sanık hakkında verilecek kararı 11 Mart tarihinde açıklayacağını belirtti.
Harem Gece Kulübü’nde çalışan sevgilisi Sıham Benchargui ile yine orada çalışan Hüseyin Demiri’yi kurşunlayarak öldüren sanık Kubilay Güler için sona gelindi. Hakkındaki planlayarak adam öldürme davası geri çekilen sanık dün adam öldürme ve adam öldürmeye teşebbüs suçları başta olmak üzere 9 davadan itham edildi. Sanık itham edildiği tüm davalara kabul yönünde cevap verdi.
İthamın ardından iddia makamı olayla ilgili olguları mahkemeye aktardı. 

Karardan önceki son konuşma…
Savcı Ahmet Varol,11 Eylül sabahı yaşanan olayı ve sonrasını mahkemeye anlattıktan sonra, cinayet ile ilgili105 kanıtı mahkemeye sundu.
İddia makamının olguları aktarması ve kanıtları sunmasının ardından sanığın avukatı hitapta bulundu. Sanık hakkında verilecek karardan önce son konuşmasını yapan avukat Çetin Veziroğlu, sanığın KKTC’ye geldikten kısa bir süre sonra Sıham Benchargui ile tanıştığını, ilişki yaşamaya başladıklarını ifade etti. Veziroğlu, sanığın Sıham Benchargui’ye tutulduğunu, halk deyimiyle kara sevdaya tutulan sanığın ilişkileri süresince gerek gece kulübüne harcadığı paralar gerekse sevgilisine aldığı hatırı sayılır hediyeler için 120 bin TL harcadığını söyledi.
Sanığın Sıham Benchargui ile evlenmeyi planladığını aktaran savunma, sanığın olay günü sevgilisine birlikte kaçmayı teklif ettiğini ancak Sıham Benchargui’nin ‘seni artık istemiyorum. Senin yüzünden işlerim bozuldu’ dedikten sonra sanığa iki tokat attığını söyledi. 

“O an dünyası yıkıldı…”
Sevgisinin karşılıksız olduğunu o an anlayan sanığın dünyasının yıkıldığını dile getiren savunma, olayın bu esnada yaşandığını ifade etti. Sanığın sevgilisine bir el ateş ettiğini ve olaydan önce tartıştığı Hüseyin Demiri’nin üstüne gelmesi sonucu ona da ateş ettiğini kaydeden savunma, olayda tahrik olduğunu öne sürerek mahkemenin ceza verirken bu hususu göz önünde bulundurmasını talep etti. Savunma, karar verilirken suç öncesi, suç anı ve ceza sonrasının düşünülmesi gerektiğini belirtti.
Ağır ceza heyeti, sunulan olgular, emareler ve savunmanın hitabının ardından sanık hakkında vereceği kararı 11 Mart tarihinde yapılacak oturumda açıklayacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2015, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473