banner564

Vandalizme geçit yok

Davutoğlu, Kobani protestolarında yaşanan şiddet olaylarının sona erdirilmesi için yetkili birimlere gerekli talimatların verildiğini söyledi

Vandalizme geçit yok
banner598
Başbakanlık'ta Başbakan Ahmet  Davutoğlu başkanlığında bir güvenlik toplantısı yapıldı. Toplantı yaklaşık 3 saat 15 dakika sürdü.
Toplantı sonrası açıklama yapan Davutoğlu, Kobani protestolarında yaşanan şiddet olaylarının sona erdirilmesi için yetkili birimlere gerekli talimatların verildiğini söyledi.
Davutoğlu: "Şiddet olaylarında 19 vatandaşımızı kaybettik. Vefat eden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti demokratik hukuk devletidir. Demokratik hakları kullanma iddiasıyla kurulan bir partinin demokrasi dışı bir çağrı yapması yanlıştır. Kimse hukuk üstünde değildir. Ülkemizin her yerinde hukuku korumak tüm siyasi partilerin görevidir. Yurtdışında çok acı olaylar yaşanıyor. Bu acılı olaylara en insani tepkiyi Türkiye verdi. Kobani'de yaşanan olaylar yüreğimizi sızlatmıştır. Biz buradaki kardeşlerimize bağrımızı açtık. 200 bin kardeşimiz bize sığındı. Vandalizmi yapan şiddet meraklılarına sığınmadı. Şiddet olaylarını yaratanların istediği olsa bu kardeşlerimiz Türkiye'ye sığınamazdı. Kobani'den kaçanlar milletimizin aziz şevkatine sığındı. Biz bu devleti hukuk düzenini hiçbir şeye feda etmeyiz. Şiddet olaylarını yaratanların başları sıkıştığında sığınacakları yer Türkiye Cumhuriyeti devletidir. İki yüzlülüğü herkesin bırakması lazım. Kimsenin etnik kimliğine bakmadan sahip çıktık. Sanki Kobani olayları ve Suriye olayları yeni başlamış ve Türkiye sessiz kalmış gibi Türkiye'yi itham etmek kimsenin haddi değildir. Kobani'deki Kürtlere yapılan zulmü protesto etmek için Türkiye'deki Kürtler zulüm yapmak kimsenin hakkı değildir. Gösteriler sırasında zarar gören Türkiye'nin Kürt vatandaşlarıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473