banner564

Yarış başladı

311 milletvekilinin imzasını taşıyan dilekçeyi TBMM Başkanlığı'na sunan AK Parti, Başbakan Erdoğan’ı Cumhurbaşkan adayı gösterdi

Yarış başladı
banner598
   AK Parti, ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olarak Başbakan     Recep Tayyip Erdoğan’ı gösterdi. 
   AK Parti Grup Başkanvekilleri, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösteren ve 311 milletvekilinin imzasını taşıyan dilekçeyi TBMM Başkanlığı'na sundu. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, dilekçelerin yer aldığı klasörü, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e teslim etti.Canikli, yaptığı konuşmada, 1. turu 10 Ağustos'da yapılacak olan 12. cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak, AK Parti'li 311 milletvekili tarafından aday gösterilen İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili başvuru dosyasını takdim edeceklerini söyledi.12. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öncekilerden çok farklı bir içerikçe gerçekleştirileceğini belirten Canikli, "İlk kez halk tarafından, doğrudan cumhurbaşkanını seçeceğiz. Bu son derece önemli. Çünkü, esasında 1982 Anayasası Cumhurbaşkanlığına çok büyük, geniş yürütme yetkileri vermesine rağmen, doğrudan halk tarafından seçilmediği için, uygulamada bu yetkiler sembolik ve temsili düzeyde kalmış ve kullanılmamıştır. Demokrasilerde gücün kaynağı olan, cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesi, 1982 Anayasası ile Cumhurbaşkanlığına verilen yetkilerin kullanılmasına imkan sağlayacaktır. Bu yönüyle son derece önemlidir" dedi.


Eşiyle birlikte selamladı
    Başbakan Erdoğan, adaylığının açıklandığı salona eşi Emine Erdoğan'la birlikte geldi. Erdoğan, eşiyle birlikte salonda bulunanları selamladı.Katılımcılar saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra salonda Başbakan Erdoğan'ın görüntülerinin bulunduğu sinevizyon izlendi.Sözkonusu videonunun gösterilmesi sırasında Emine Erdoğan'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
    Kürsüye gelen ilk isim AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'di.
Erdoğan'ın kampanyasının logosunu danışmanları Twitter'dan paylaştı. Kampanyanın sloganı ise: Milletin adamı Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanını halkın seçeceğini belirten Şahin, aday belirlenme sürecinde birçok istişarelerde bulunduklarını söyledi.Şahin, “Tüm milletvekili arkadaşlarımızın ittifakıyla, imzalarıyla cumhurbaşkanı adayımızı belirledik. Aziz milletimizin takdirlerine sunmaya karar verdik. Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. cumhurbaşkanı adayı genel başkanımız, başbakanımız, İstanbul milletvekili Recep Tayyip Erdoğan. Adayımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.Başbakan Erdoğan'ın adının açıklanmasının ardından salonda bulunanlar ayağa kalkarak alkışladı.

Kürsüye alkışlarla çıktı
    Video gösteriminin ardından Başbakan Erdoğan, kendisi için yapılan şarkı eşliğinde kürsüye çıktı.Konuşmasına dua ederek başlayan Erdoğan, "Alemlerin Rabbi Allah'a hamd olsun. Zaferin sahibi sadece ve sadece Allah'tır. Bu davayı bu hareketi, bu mücadeleyi işte bugünlere eriştiren Rabbim'e sonsuz hamdüsenalar olsun" dedi.Salonda bulunanlara seslenen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:Zaferin sahibi sadece ve sadece Allah’tır. Bu davanın bayraktarlığını, sancaktarlığını, hizmetkarlığını yapmış ahirete intikal etmiş her bir arkadaşımıza Allah rahmet eylesin. Bizi kibirden muhafaza eyle ya Rab, hasetten, adaletsizlikten, zulümden feri eyle. Ailemizi, yol arkadaşlarımızı tuzaklardan koru Allah’ım. Arkamızda gemileri yakarak yola çıktık. Bu milleti bir kez daha zaferle müjdele ya Rabbim. Amin, amin, amin. Aday gösteren tüm milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
   İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığım sırasında kalabalık içinde bir kız çocuğu yanıma geldi. ‘Bunları annem verdi. Seçildikten sonra bizi unutmasın’ dedi ve iki tane bileziği elime tutuşturdu. Bileğindeki oyuncak bileziğini de çıkardı ve elime tutuşturdu. O çocuğun gözlerini unutamadım. Pınarhisar Cezaevi’nde yatarken hep o çocuğun gözleri vardı. Allah’a hamdolsun, o büyük mesajı o büyük emaneti hiçbir zaman unutmadık.İslam coğrafyasını hiçbir zaman unutmadık, siyaseti onlar için yaptık. Türkiye’nin tüm kenar mahallesindeki yoksullar için siyaset yaptık. 

'Bir dönüm noktası'
2007 yılında cumhurbaşkanlığı sicimini kriz ve kaosa çevirmek istediler. Cumhurbaşkanının halkın seçileceği düzenlemeyi getirdik. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi demokrasimiz açısından bir dönüm noktasıdır. Cumhurbaşkanını halkın seçmesi vesayetler tarihinin bu ülkede kapatılmasıdır.12 Ağustos’ta sadece cumhurbaşkanı seçilmeyecek. Kara bir dönem, vesayetler dönemi de kapanmış olacak. Halka karşı değil, halktan bir cumhurbaşkanı göreve gelecek. Cumhurbaşkanının siyaset dışından olmasını savunmak vesayeti savunmaktır. Siyaset dışı bir cumhurbaşkanıyla eski Türkiye’nin ruhunu geri çağırabileceklerini sanıyorlar. Bu dönem kapandı, millet meseleye el koydu. Millet cumhurbaşkanını kendi hür iradesiyle seçecek.

'Bu bir veda değil, bu bir Fatiha'dır'
Bu bir veda değil, ayrılık buluşması değil. Bu bir başlangıçtır. Yeni bir başlangıcın heyecanını yaşıyoruz. Bu bir veda değildir, bir kapanış, bir bitiş değildir. Bu, bizim için çok farklı bir an, işte bu bir hatime değil; inanıyorum ki bir fatihadır, bir açılıştır."Konuşmasında helallik de isteyen Erdoğan, kendisilerini zaman zaman ihmal ettiği ailesinden de af diledi.Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yol" isimli türküsünün sözlerini okudu.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2014, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474