banner564

“Yargılanmak için gelirim”

Talat, ELAM’ın iddialarına Politis aracılığıyla cevap verdi

 “Yargılanmak için gelirim”
banner598

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın, Rum kesimindeki Ulusal Halk Cephesi (ELAM) tarafından, aleyhinde yapılan bazı suçlamalara yanıt verererek, “Delilleri ortaya koyun, ben de beni yargılamanız için oraya geleceğim” dedi.

   Faşist, teorist ELAM’ın, 1974 Barış Harekatı dönemiyle ilgili olarak aleyhinde yaptığı açıklamaları Politisd’e değerlendiren Talat, 1974 yılında Kıbrıs kayıplarının katili olduğuna dair suçlamaların çok ağır iddialar olduğunu belirterek, “hayatımda bu kadar ağır bir suçlama ile karşılaşmadım”dedi.

   Talat, ava bile gitmediğini, bununla birlikte suç eylemlerine girişen insanlarla da hiçbir zaman temas içerisinde olmadığını kaydetti.

 

Suçlama akıl dışı

   Buna paralel olarak, Temmuz 1974’te Ankara’da olduğunu ve o dönem Kıbrıs’ta olmadığından ötürü, kendisini insanlığa karşı işlediği suçlarla suçlamalarının mantıksız/akıl dışı olduğunu ifade eden Talat, devamla, ELAM mensuplarının, kendisine sorumluluk yükledikleri şeyler konusunda delil veya tanıklara sahip olup olmadıklarını sordu.

   Açıklamasında, “Aleyhimde bu ağır suçlamalarda bulunanlarla konuşmak isterdim” ifadesini kullanan Talat, “Marksist ve dostluk-kardeşlik idealleriyle yetiştirilen biri olarak, kardeş veya dost olarak addettiğim birini veya birlikte yaşamayı arzu ettiğim insanları nasıl öldürmüş olabilirim?” diye sordu.
   Gazete, Talat’ın, kendisine yönelik iftirada bulunanlara adeta meydan okuduğunu yazdı. Talat, bunu yapanların delil ve tanık sunmasını, akabinde kendisinin de “1974 döneminde Kıbrıslı Rumlar aleyhinde suç faaliyetlerinde bulunup bulunmadığının tespit edilmesi için, Rum mahkemelerinde yargılanmaya hazır olduğunu söyledi.

Kovuşturmada isteksiz davranılıyor


   Öte yandan gazete; “Kovuşturma Yapılması Konusunda İsteksizlik” başlıklı haberinde ise, Ulusal Halk Cephesi (ELAM) mensupları tarafından gerçekleştirilen faşist eylem ve faaliyetlerin araştırılması ve bunlar aleyhinde ciddi suçlamalar tertiplenmesi konusunda, ya polisin bunu yapamadığını, ya da Adalet Bakanı tarafından gerekli siyasi iradenin bulunmadığı yorumunu yaptı.
    Rum Başsavcısı Kostas Kliridis’in, önceki gün yaptığı açıklamada, Limasol’da gerçekleşen olaylar ve geçmişte de yaşanan olayların akabinde, durumun kontrol dışına çıktığını ve endişe verici olduğunu söylediğini yazan gazete, Başsavcının ELAM’ın işlevinin meşruluğunu araştıracağını söylediğini yineledi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2014, 00:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473