banner564

Yine büyüledi

Sertap Erener 474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali çerçevesinde konser verdi

Yine büyüledi
banner598

   Bu yıl 474'üncüsü düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde saçılmak için karılan 5 ton mesir macununun duası okundu.

    Cuma namazı öncesinde Sultan Cami'nde Merkez Efendi, Hafsa Sultan ve Mesir Festivali'ne emeği geçenlerin ruhuna itafen mevlit okutuldu. Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan tarafından okunan mevlit-i şerife Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve vatandaşlar katıldı. 

   Cuma namazının ardından Tacikistan Büyükelçiliğinin katkılarıyla hazırlatılan Tacik Pilavı cami avlusunda vatandaşlara dağıtıldı. 

   Organizasyon çerçevesinde ünlü sanatçı Sertap Erener de bir konser verdi. Erener’in konserini binlerce kişi izledi.

    Yarın yapılacak kortej yürüyüşü ve Sultan Cami'de kılınacak öğle namazı ardından Berat Töreni ile saçımın yapılacağını ifade eden Tanık, ''Sultan Cami kubbe ve şerefelerinden saçımı yapılacak 18 noktaya ilave olarak, bu yıl daha fazla kitleye mesir macunu ulaşması amacıyla cami çevresinde belirlenen 20 evin balkonlarından da saçım yapılacak. Tüm vatandaşlarımızı pazar günün törene davet ediyoruz'' diye konuştu. 

 

Her derde deva

   İlk olarak Yavuz Sultan Selim'in eşi Ayşe Hafsa Sultan hastalanınca dönemin ünlü ve başarılı hekimi Merkez Efendi tarafından kullanılan mesir macunu, 41 çeşit baharat ve şifalı ottan oluşmaktadır. Hoş ve lezzetli kokusu olan mesir macunu, halk arasında iştah açıcı, kan dolaşımını düzenleyici, yorgunluğu giderici, hormonları çalıştırıcı özellikleriyle bilinmektedir.  Ayrıca mesir macununu yiyenlerin bir yıl boyunca zehirli böcek sokmalarına karşı korunduğuna inanılmaktadır. 

   Manisa'da her yıl düzenlenen festivalde Ayşe Hafsa Sultan'ın Merkez Efendi'ye berat vermesi canlandırıldıktan sonra, hazırlanan macunlar Sultan Camisi şerefe ve kubbelerinden halka saçılmaktadır. 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473