banner564

Şartlar uygun

Yatırım için Güney Kıbrıs’a giden Kuveytliler, Larnaka Limanı ile bankacılık sektörüne özel ilgi gösterdi, Anastasiadis moral verdi

Şartlar uygun
banner598

   Kuwait Projects Company Holding (KIPCO) temsilcilerinin Güney Kıbrıs’a yaptıkları ziyaretle çeşitli alanlarda yatırımlara ilgi gösterdikleri haber verildi.

    Politis gazetesi, KIPCO temsilcilerinin açıklamalarında, mevcut dönemi yatırım yapmaya uygun bir dönem olarak nitelendirerek ilgilerini gizlemediklerini kaydetti.

    Gazete, Kuveytli yatırımcıların gayrimenkul, turizm, Larnaka limanı, özelleştirilecek kurumlar ile enerji ve bankacılık sektörüne ilgi gösterdiğini aktardı.

    KIPCO’nun misyonunun araştırma niteliğinde olduğuna dair bilgiler olduğu belirtilen haberde, şirket temsilcilerinin Yatırım Çekme Örgütü (CİPA) yetkilileriyle görüşmelerinde vergi ve hukuk sistemi hakkında bilgi aldıkları kaydedildi.

 

Birçok alanla ilgileniyorlar

   Haberde, Başkan Nikos Anastasaidis’in de heyeti kabul ettiği ve Güney Kıbrıs’ın yatırım bölgesi olarak sahip olduğu avantajlar hakkında bilgi verdiği de ifade edildi.

    Heyetle görüşen Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ise, KIPCO’nun marinalar, golf sahaları ve enerji alanında petrokimya sanayisine odaklandığını aktardı.

    Fileleftheros gazetesi de, Kuveytlilerin dün Maliye, Bayındırlık ve Ulaştırma ile Tarım bakanlarıyla aynı ayrı görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti.

    Gazete, Kuveytlilerin CİPA eşliğinde, kalkınma bölgesi olarak ayrılan Limasol ve civardaki bazı alanları gezeceğini ekledi.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473