banner564

Yola devam

Cumhurbaşkanı Erdoğan ,”Aşacağımız daha çok büyük tepeler var" dedi

Yola devam
banner598

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tarihimizin en büyük başarılarını elde etmemize rağmen bulunduğumuz konumla asla yetinmedik. Aşacağımız daha çok büyük tepeler var" dedi. Güney Afrika'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iş insanlarına hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 senede kamu-özel sektör el ele tarihi reformlara, önemli başarılara imza attık. Türkiye'yi yılda yüzde 5,5 büyüyen bir ekonomi haline getirdik” dedi. 

Erdoğan, “Tarihimizin en büyük başarılarını elde etmemize rağmen bulunduğumuz konumla asla yetinmedik. Aşacağımız daha çok büyük tepeler var” şeklinde konuştu.
Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret hacmini ilk etapta 10 milyar dolara çıkartmamız lazım. Bizim görevimiz yatırımcıların önünü açmaktır. Ancak bu sadece devlet adamlarının çabalarıyla olmaz. Her iki ülkenin de faydasına olacak 'kazan kazan' temelli bir yatırım ve ticaret ortamını sunmakta kararlıyız.
Afrika ülkeleri bizim gibi özgürlüklerini, belli güçlerin lütfuyla değil kanla canla kazanmıştır. Ne siz ne biz kazanımlardan taviz veremeyiz.
Birileri kabul etmek istemese de Afrika'nın ihtiyacı yeni mürebbiyeler, kıtanın kaynaklarını farklı yollarla gasp etmeye çalışan yeni sömürge heveslileri değildir.
Afrikalı kardeşlerimizin yıllardır özlemini çektiği şey tarihlerine, kültürlerine, geleneklerine, dillerine saygı duyan gerçek dostlardır. Türkiye olarak Afrika'nın hakiki dostu kader ortağı olmak istiyoruz. 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2018, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473