banner564

Yürek dağlayan veda

Şehit polislerden Mustafa Turanlı Adana’da, Muzaffer Can Ersoy ise Kayseri’de son yolculuğuna uğurlandı

Yürek dağlayan veda
banner598
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit olan iki polis memurundan Adanalı Mustafa Turanlı'nın (30) cenazesi hastane morgundan alınarak baba evine götürüldü.
Hastane çıkışında şehidin kardeşleri ve akrabaları gözyaşlarına boğuldu. Şehit Turanlı’nın al bayrağa sarılı tabutu silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına götürülürken, hastane çalışanları da gözyaşlarını tutamadı. Morg önünden alkışlarla uğurlanan şehidin cenazesi daha sonra Huzurevleri Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Şehidin kardeşleri son kez tabuta dokunurken, büyük ablası ‘Durun belki nefes alıyordur bir bakalım, belki Mustafa değildir.” şeklindeki feryatları ise yürekleri dağladı. Şehit Mustafa Turanlı’nın cenazesi baba evinin ardından Sarıçam ilçesindeki Buruk Mezarlığı’na götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından şehit Turanlı, mezarlık içindeki polis şehitliğinde toprağa verildi.

Kayseri şehidine ağladı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, teröristlerce zırhlı polis aracına düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan özel harekat polisi Muzaffer Can Ersoy'un (25) cenazesi, memleketi Kayseri'nin Bünyan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. 
Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait cenaze taşıma aracıyla kortej eşliğinde Bünyan ilçesinin Fatih Mahallesi'ndeki baba evine getirilen şehit Ersoy'un naaşı, helallik alınmasının ardından ilçe meydanına götürüldü. 
Ersoy'un 6 aylık kızı Zeynep de yakınlarının kucağında babasının cenaze töreninde bulundu. Anne Ayşe Ersoy'u kadın özel harekat polisleri teselli etmeye çalıştı. Şehidin eşi, babası ve kardeşinin metaneti ise dikkati çekti. 
Şehit Muzaffer Can Ersoy'un naaşı, burada İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazının ardından ilçe şehitliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi. 
Ersoy'un tabutunun üzerine örtülen Türk bayrağı ise kardeşi Mustafa Ersoy'a teslim edildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474