banner564

Zeybekçi: Niyetleri ülkeyi bölmek

Zeybekçi: Niyetleri ülkeyi bölmek

Zeybekçi: Niyetleri ülkeyi bölmek
banner598
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Hakkari'de meydana gelen saldırıda şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı diledi. Zeybekci, askerleri şehit edenlerin niyetlerinin ülkeyi bölmek, kardeşliği bitirmek, vatana, bayrağa, millete, birlik ve beraberliğe ihanet olduğunu vurguladı.
Zeybekci, şöyle konuştu:
"Bu topraklarda sebebi ne olursa olsun, vesile olan veya sonuçlarına katlanan her kim olursa olsun, ne şekilde olursa olsun, yere düşen her can bizim kanımızdır. Akan kan kardeş kanıdır. Bunu yapanlar da bu milletin birliğine, dirliğine, vatanına, bayrağına, maneviyatına, bağımsızlığına, bütün kutsal değerlerine, insanlarına ve insanlık onuruna kasteden hainlerdir. Bunların insanlıkla alakası olmaz. Teröristin bile gururu olur. Teröristin bile bir onuru olur ama emanet diye bir şey vardır. O coğrafyadaki kardeşlerimize emanet edilerek şehirde sivil olarak savunmasız bir şekilde dolaşan yavrularımıza hain şekilde saldırıp onları şehit edenler terörist olacak kadar onurlu bile değildir."
Zeybekci, "Bu millet tarihinde asla dizlerinin üzerine çökmedi. Bu millet asla ve asla topyekun esareti kabul etmedi. Bu millet aman demedi. Millete aman dedirtmek isteyenler, bu milleti yıldırtarak ihanetlerinin sonuçlarını sağlamak isteyenler binlerce yıldan beri başaramadıklarını asla ve asla başaramayacaklardır. Bu topraklarda son ocak sönmeden bu emellerini başaramayacaklar" ifadelerini kullandı.

Çözüm süreci      
Çözüm süreci ile bölgede kalkınmanın başladığını, bölge insanının artık yüzünün güldüğünü ifade eden Zeybekci, "Ben PKK olsaydım, ben eğer bölücü örgüt olsaydım, bu barış sürecine, bu çözüm sürecine, bu kardeşlik, birlik ve beraberlik sürecine razı olmazdım. Çünkü halk kabul etmiş, insanlar kabul etmiş. Büyük bir heyecan olmuş. Herkes diyor ki 'bu sefer olacak bu'. Artık cesaretli bir şekilde konuşulmaya başlanmış. Yatırım iklimi oluşmaya başlamış birçok yerde. İnsanların önce bakışları değişmiş, yüzlerinin ifadesi değişmiş. Ben de PKK'lı olsaydım bu değişime müsaade etmezdim. Çünkü altındaki zemin kayıyor" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473