banner564

Son pişmanlık fayda etti

Uyuşturucu kuryeliği yaptığı belirtilen Mahmut İri, suçunu kabul ederek adalete yardımcı olduğu için bir yıl hapis cezasına çarptırıldı

Son pişmanlık fayda etti
banner598
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda yakalanan sanık Mahmut İri, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak hapse mahkûm edildi. Uyuşturucu bulabilmek için kurye görevi yaptığı belirtilen sanık, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Başkan Ömer Güran ve Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Vedia B. Barkın huzurunda yargılanan sanığın uyuşturucu temin etmek için kurye görevi yaptığı ifade edildi. Sanık hakkında verilen kararı okuyan Yargıç Barkın, sanık lehine ve aleyhine olan hafifletici nedenleri değerlendirdiklerini sanığın pişman olmasını, suçunu kabul edip adaletin erken tecelli etmesine katkıda bulunmasını lehine hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini belirtti. 
Yargıç Barkın, ancak sanığın uyuşturucu maddeyi tasarruf etme amacının kendi içimliğini beleşe getirmek için başkasına kuryecilik yapmak olmasını hoş görü ile karşılamayacaklarını belirterek aleyhine ağırlaştırıcı neden olarak değerlendirdiklerini söyledi. Yargıç, sanığa takdir edilen cezada toplum ve kamu menfaatlerini önde tutuklarını belirterek suçlu bulup mahkûm ettikleri sanığı 1 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473